Don Kihot predstavio projekt Male kacige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.5.2021. 16:59:59
Don Kihot predstavio projekt Male kacige

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Firma Pepco pomogla je udruzi za terapijsko jahanje Don Kihot iz Dobrodola u proširenju ponude za djecu.



Udruga za terapijsko jahanje Don Kihot iz Dobrodola na svom imanju smještenom uz cestu Dobrodol - Šimunčevec predstavila je u srijedu projekt kojeg je ostvarila uz financijsku potporu firme Pepco. Cilj projekta bio je stvoriti djeci zanimljiv kutak za proučavanje i poučavanje lokalne flore i faune kroz raznovrsne interaktivne radionice i zabavne igre uz pomoć edukatora udruge.


Podršku projektu dala je i Osnovna škola Sesvete iz koje je na promociju došao jedan (kažu najbolji) peti razred. Djeca su uživala u raznim igrama, upoznavanju sa životinjama s imanja, te posebice u jahanju konja.


"Mislim da je ovo najbolji način da djeca dožive prirodu oko nas, upoznaju našu lokalnu floru i faunu, te uživaju uz istovremenu poduku, a da toga nisu ni svjesni. Upravo je ovo najbolji način poučavanja", kaže nam ravnateljica škole Katica Sesjak kojoj je društvo činila profesorica geografije i povijesti Marija Sesjak.


A upravo na ovakvim mjestima uz igru i zabavu djeca mogu najviše naučiti o prirodi, biologiji, kemiji, fizici, geografiji, pa i povijesti, jer se spominjao i Aleksandar Veliki kome je, kažu legende, konj bio najbolji prijatelj. Ni njega ni njegovog Bukefala odavno nema, ali posjetitelje, posebice djecu i mlade čeka Maro sa svojim stadom od još šest jedinki, dok dodatno veselje djeci čine koze i črni pajcek koji izgleda točko k'o prase jedno.


U svakom slučaju mnogima je ranč Don Kihota pravo otkriće.  


Više o svemu u video zapisu.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.6.2023. 13:33:30

Create Account