DVD Sesvetska Selnica na godišnjoj skupštini u novom domu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.3.2019. 10:44:17
DVD Sesvetska Selnica na godišnjoj skupštini u novom domu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon više od 10 godina vatrogasci DVD-a Sesvetska Selnica konačno imaju svoj novi dom u kojem su održali godišnju skupštinu.



Nitko sretniji od vatrogasaca Selnice! Nakon više od 10 godina kada su odlučili srušiti svoj stari vatrogasni dom i početi graditi novi, proteklu subotu konačno su održali godišnju skupštinu u svom novom domu, koji doduše nije još u potpunosti opremljen, no bit će i to skoro. Predsjednik društva Stjepan Nedjeljko, kao i svi njegovi suradnici te su večeri sijali od sreće. Ne samo da konačno imaju novi dom, nego najljepši i jedan od najvećih, a sigurno najsuvremeniji u skladu s aktualnim arhitektonskim rješenjima pri gradnji takvih objekata. 


"Dom smo izgradili vlastitim sredstvima Gradske četvrti Sesvete i ovih oko 800 kvadrata koje će uz vatrogasce koristiti još  mjesni odbor, a bit će i za druga društvena događanja koštao nas je blizu 5 milijuna kuna. K tome dodajmo još da smo oko doma uredili tri igrališta i to jedno za mali nogomet - rukomet, drugo košarkaško, te treće dječje igralište s mnogim spravama. Za to je bilo izdvojeno gotovo 4 milijuna, tako da je cjelokupna investicija iznosila blizu 9 milijuna kuna", rekao nam je nazočan na sjednici zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota koji je cijeli skup pozdravio i u ime gradonačelnika i predsjednika gradske skupštine. 


Dugogodišnji vatrogasni beskućnici, jedno od najaktivnijih sesvetskih vatrogasnih društava sada konačno imaju svoj prekrasni dom. Na skupštini su zahvalnicama, priznanjima i plaketama zahvalili pojedinim svojim članovima, osobito mladeži, članovima koji su završili specijalizacije ili su jubilarci, a također zahvaljeno je i građanima odnosno organizacijama koje podupiru rad ovog agilnog društva. Uobičajeno zahvalnice i priznanja uručivao je delegat VZG-a, ovoga puta to je bio član predsjedništva, Ljudevit Vatek.


Prigodom uručenja jedne staklene plakete gospođi koja je vatrogascima ispekla torte ispala je na pod i razbila se. "Bit će muško", povikao je predsjednik Nedjeljko koji ju je odmah utješio da će dati napraviti novu kako bi i ona ipak imala uspomenu. Možda bi bilo dobro da ovaj put bude plastična. 


Skupu su se također obratili mnogobrojni gosti, a nazočili su uz mnogobrojne zagrebačke DVD-ove i vatrogasci iz drugih županija, čak i iz Dalmacije. 


Na naposljetku je župnik Sesvetskih Sela, vlč. Antun Sente st. (na skupu je bio i mons. Antun Sente mlađi), blagoslovio jelo nakon čega je krenula poznata vatrogasna veselica do kasnih noćnih sati. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 13:37:48

Create Account