DVD Vugrovec, značajan pomak u radu društva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2018. 11:30:16
DVD Vugrovec, značajan pomak u radu društva

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

DVD Vugrovec držao je u subotu navečer redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.


Vugrovečki vatrogasci drže se zlatne sredine, međutim, konstantno već više godina napreduju u svom radu i statusu u zagrebačkoj vatrogasnoj zajednici. U lanjskom bodovanju osvojili su 580 bodova čime su zauzeli 23. mjesto od 57 društava što je prilično dobro, a još bolje zvuči podatak da su u odnosnu na prethodnu godinu napredovali za čak jedanaest mjesta. 


Iako se kaže za dobrovoljne lokalne vatrogasce da je najbolje da nemaju posla s vatrom, nego da se konstantno educiraju i rade s mladima, Vugrovačni su ipak u prošloj godini hitali na intervencije i to sedam puta. Dvije intervencije su bile tehničke naravi, ispumpavanja vode i uklanjanje stabla s krova kuće, a pet je bilo požarnih intervencija otvorenog prostora od kojih i jedan, veliki požar CIOS-a u čijem gašenju su sudjelovali zajedno s mnogim drugim zagrebačkim DVD-ovima. 


Sudjelovali su na mnogobrojnim natjecanjima, uglavnom s mlađim naraštajima, te pohađali  mnoge edukacije, kako mladež, tako i operativni članovi. Tako su mnogi operativni na edukacijama osposobljeni za vatrogasca ili za činove više. 


Odradili su i određene taktičke vježbe, te sudjelovali na mnogobrojnim drugim aktivnostima. Uspješno su i ove godine organizirali svoju veliku manifestaciju Vugrovečke Miholjice, uvijek drugi vikend u svibnju, te vatrogasno natjecanje kup Vugrovca. 


DVD Vugrovec brojno je i veliko društvo s ukupno 123 članova od kojih je 43 člana djece i mladeži. Od 80 odraslih, 51 je redovni član, a ostali podupirajući članovi. Od rečenog broja čak je 29 operativaca, ispitanih vatrogasaca s važećim liječničkim svjedodžbama uvijek spremnih za intervencije.


Mnogobrojnim nazočnim na skupštini, kako članovima vugrovečkog društva, tako i brojnim vatrogascima – gostima, obratili su se izaslanik predsjednika skupštine Grada Zagreba Andrije Mikulića ujedno zamjenik predsjednika g.č. Sesvete Dražen Markota, izaslanik gradonačelnika Milana Bandića, zastupnik u gradskoj skupštini Darko Katuša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe ispostava Dubrava Darko Brlečić,  u ime saborskog zastupnika Davora Bernardića Draženko Pandek, ravnatelj vugrovečke osnovne škole Vlado Vuger i njegov prethodnik Ivan Klaić.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 18:56:28

Create Account