Ekologija: Posječena šikara kraj vugrovečke škole, sprema se velika sadnja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.4.2023. 11:48:21
Ekologija:  Posječena šikara kraj vugrovečke škole, sprema se velika sadnja

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Na očišćenom dijelu školske parcele površine nogometnog igrališta uredit će se edukativni školski voćnjak.Vugrovečka škola je obrazovna institucija s vjerojatno najljepšim pogledom u Zagrebu, ali i uvjerljivo najvećim okolišem koji se broji tisućama kvadrata. Na žalost, dio tog velikog prostora zarastao je u šikaru. Nakon što je škola nakon potresa cjelokupno obnovljena i nadograđena za jednosmjensku nastavu, prešlo se na drugu fazu uređenja, a to je okoliš.


Ideja udruge Zelene i plave Sesvete, suorganizatora akcije čišćenja i sadnje  bila je da se na prostoru šikare, gdje se nekad davno, dok je škola bila izgrađena nalazio voćnjak, posadi edukativni školski voćnjak, gdje bi učenici dobivali prva znanja iz botanike i voćarstva, a usput, uživali u slasnim plodovima voćaka. 


Zapušteni prostor počišćen je uz pomoć donatora Hrvatskih šuma koje su uputile snažan stroj u čišćenje terena, a vrijedni vatrogasci, članovi DVD-a Vugrovec dovršili su motornim pilama i škarama ono što nije uspio zahvatiti stroj.


Akcija sadnje voćnjaka planinara je na Dan planeta Zemlje u subotu, 22. travnja.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 11.6.2024. 15:30:15

Create Account