Eu projekt Regreen Croatia: Radionice se održavaju u prostoru ZIPS-a

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2021. 14:27:41
Eu projekt Regreen Croatia: Radionice se održavaju u prostoru ZIPS-a

Foto: Logo

EU projekt REGREEN Croatia – Shaping nature -based climate innovation solutins in Zagreb kojeg provode Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost i Trinity College iz Dublina održava o tom projektu radionice koje se izvode u prostoru udruge Zelene i plave Sesvete.



Projekt financiraju EIT Climate-KIC (Knowledge and inovation Community), te Europska unija, a podržava ga Europski institut  za inovacije i tehnologiju čiji je osnovni zadatak identifikacija i podrška inovacijama koje pomažu društvu u umanjivanju i prilagodbi klimatskim promjenama.


Cilj projekta je razviti i oblikovati – „Živi laboratorij“ kao model usluge koji upravlja otvorenim inovacijskim ekosustavom u kojem različiti sudionici surađuju u fizičkom ili virtualnom prostoru. Primijeniti će se metodologija koja sukreira, prototipizira, testira te potvrđuje i promovira širenje inovativnih rješenja temeljenih na prirodi (programe, proizvode, usluge i procese),a koja mogu utjecati na smanjenje efekta toplinskog otoka.


Hrvatska se, kao cijeli svijet, suočava s brojnim izazovima vezanim uz klimatske promjene, pri čemu se Grad Zagreb, kao najveća urbana cjelina posebno ističe te suočava s problemom pojave toplinskih otoka.


O iznesenom je 2. prosinca bila održana on-line radionica. Rezultati s nje su  kategorizirani, identificirane su povezane potrebe i radnje, a navedeno će biti korišteno kao osnova za rad druge radionice, koja će se održati uživo u Sesvetama u prostorijama ZIPS-a 9. i 10. prosinca na radionicama uživo.


Svi građani, udruge i druge organizacije koje smatraju da ovom tematici mogu dati određeni dorpinos dobro su došli.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:25:52

Create Account