Folkloraši Brestja otputovali sinoć u Vatikan na audijenciju kod Svetog Oca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2018. 9:35:39
Folkloraši Brestja otputovali sinoć u Vatikan na audijenciju kod Svetog Oca

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Članovi KUD-a Staro Brestje sinoć su otputovali u Vatikan gdje će sutra u srijedu nazočiti audijenciji kod Pape Franje.


Okupilo se sinoć kod Doma u Starom Brestju mnoštvo svijeta koji su došli ispratiti članove folklora i njihove goste, njih pedesetak koji su autobusom krenuli put Rima gdje su trebali stići u jutarnjim satima. 


Danas na rasporedu imaju razgledavanje Rima, a sutra audijenciju kada bi se trebali sastati s Papom, prenijeti lijepe poruke iz Hrvatske, otpjevati mu nekoliko naših marijanskih pjesama i darovati prekrasnu sliku koju prikazuje župnu crkvu Dobrog Pastira u Brestju, a koju je tehnikom drvenog mozaika izradio Branko Šivag. Folkloraši se nadaju da će biti u prilici otplesati i jednu koreografiju, međutim to ovisi o vatikanskom protokolu.


Nakon audijencije, članovi KUD-a Staro Brestje bit će primljeni u hrvatsko veleposlanstvo u Rimu gdje će ih dočekati naš veleposlanik Jasen Mesić koji je i zaslužan za organizaciju cijele priče, a sve zbog prijateljstva s jednim članom društva. Tako folkloraši Starog Brestja imaju rijetku priliku među hrvatskim folklornim skupinama, biti primljeni i ugošćeni kod samog Pape.


Uoči samog odlaska kod autobusa, članove društva blagoslovio je u kratkoj zajedničkoj molitvi župnik župe Dobrog Pastira, vlč. Ivan Filipčić, poželjevši im na njihovom putu pratnju Svevišnjega.


Na fotografiji slika koju će Brestjani pokloniti Papi Franji




Vezane vijesti
Ažurirano: 4.3.2024. 12:39:04

Create Account