Gdje zapinje izgradnja željezničkog stajališta Sela/Selnica?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.1.2021. 10:37:46
Gdje zapinje izgradnja željezničkog stajališta Sela/Selnica?

Foto: Sesvete danas/Borko Samec

Izgradnja željezničkog stajališta u Sesvetskoj Sopnici u punom je jeku, no plan izgradnje stajališta Sesvetska Sela/Selnica zapinje.



Prvo smo naučili da željezničko stajalište nije isto što i željeznička postaja koju kolokvijalno još zovemo i kolodvorom. Stajalište je mjesto gdje vlak zastane na trenutak tek da putnici izađu i uđu i odmah kreće dalje.  Potom smo naučili, da ako nešto krucijalno želiš riješiti, moraš dovući nekog ministra. Očito kod nas bez toga ne ide.  A kad ministar obeća, onda bi trebalo njemu biti u interesu da se to ostvari, jer neće biti dobro na izborima.  Za sada ostanimo samo kod stajališta.


Već više od mjesec dana traju intenzivni radovi na izgradnji željezničkog stajališta Sesvetska Sopnica za koji je novac osiguralo Ministarstvo prometa i infrastrukture, a radi se od dvadesetak milijuna kuna. Prilikom svog posjeta Sesvetama u ljeti 2018. godine, ministar Oleg Butković je obećao da će u najskorijem roku biti izgrađena oba željeznička stajališta. 


I dok se u Sponici gradi, a radovi bi trebali biti završeni do ljeta ove godine, stajalište Sela/Selnica nikako da krenu s mrtve točke.


Bilo je obećano da će glavni projekt za izgradnju tog željezničkog stajališta biti napravljen do kraja prošle godine, no to za sada nije ispoštovano. 


Gdje zapinje?  U HŽ-u kažu da zapinje negdje u gradskim službama. Naime, prema tvrdnjama stručnjaka u HŽ-u, da se uopće pokrene projekt, treba na prostoru UPU-a Sesvetska Sela/Sesvetska Selnica biti ucrtano mjesto stajališta. To u gradskim službama nikako da dođe na red, a čini se da je točka gdje zapinje Zavod za prostorno uređenje grada. Tako barem tvrde u HŽ-u.


O tome smo poslali upit u Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba, a odgovor ćemo objaviti odmah kada stigne.




Na ovom planu trebalo bi se ucrtati željezničko stajalište


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account