Gorio krov obiteljske kuće u Gorancu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.12.2021. 10:11:20
Gorio krov obiteljske kuće u Gorancu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vatrogasci su u četvrtak oko 16 sati obaviješteni o požaru krova obiteljske kuće u Gorancu, uspjeli su spasiti veći dio krovišta, dojava stigla na vrijeme.



U četvrtak oko 16 sati vatrogasci su primili dojavu o požaru krova obiteljske kuće u Gorancu. Odmah su upućena tri vozila JVP-a, od kojih jedno za gašenje s visine i 13 vatrogasaca, te su obaviješteni DVD-i Kašina koji su pristigli s dva i Kučilovina s tri vozila i ukupno 11 vatrogasaca. 


"Ovo su prejake snage za ovakav požar, međutim kad smo obaviješteni o požaru krova  nismo smjeli ništa prepustiti slučaju", rekao nam je jedan vatrogasac dodajući da je dojava u ovom slučaju pristigla na vrijeme i stoga je krovište u vrlo velikoj mjeri očuvano.


Zanimljivo je da ukućani nisu uopće primijetili požar u nastajanju, nego je slučajni prolaznik iz svog vozila primijetio dim na krovu. Srećom radilo se o dobrovoljnom vatrogascu iz Čučerja koji je odmah shvatio da se radi o požaru u nastajanju što se kasnije pokazalo jako važnim za uspješnu akciju i spašavanje krova, a i cijele kuće. 


Zbog intervencije vatrogasaca promet je lokalnom cestom kroz Goranec bio u prekidu više od 3 sata.


Požar je najvjerojatnije krenuo od dimnjaka, naravno, neočišćenog što se ponovo, po tko zna koji put pokazalo kobnim, a očevid će biti obavljen danas.



Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:21:25

Create Account