Grad odustao od prenamjene društvenih domova za vrtiće, rušit će se dom na Selima i graditi novi vrtić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2022. 12:37:59
Grad odustao od prenamjene društvenih domova za vrtiće, rušit će se dom na Selima i graditi novi vrtić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Društveni domovi u Sesvetskim Selima i Popovcu ipak neće u prenamjenu za dječje vrtiće, jer će se na Selima graditi novi vrtić.



Prvotna namjera da se društveni dom u Sesvetskim Selima prenamijeni u privremeni dječji vrtić izazvao je mnogo nezadovoljstva, kako u samom Mjesnom odboru, tako i kod mnogih mještana tog sesvetskog naselja. Isto tako mnogi su građani protestirali protiv ideje da se umjesto prenamijene doma na Selima, prenamijeni društveni dom u Popovcu u privremeni dječji vrtić. 


"Uopće nam nije bilo ni na kraj pameti dopustiti da se naš dom koje su mještani ovog naselja samodoprinosom isfinancirali ili vlastitim rukama sudjelovali u njegovoj izgradnji, sada prepusti u prenamijenu za vrtić, koji nam doduše itekako treba, ali ne u takvom prostoru", govori nam predsjednik Mjesnog odbora Sesvetska Sela Mato Fofić dodajući da je četrdesetak godina star montažni objekt društvenog doma postao već derutan, te je gradska vlast shvatila da bi sama rekonstrukcija tog prostora iznosila moguće i polovicu iznosa izgradnje novog objekta.


Stoga je pod kraj prošlog tjedna na sastanku zamjenice gradonačelnika Danijele Dolenec s predsjednikom VGČ Sesvete Sjepanom Kezerićem i predsjednikom MO Sesvetska Sela Matom Fofićem donijet zaključak o rušenju postojećeg objekta društvenog doma tog naselja, te će se graditi potpuno novi objekt kojem bi u prizemnom dijelu bio dječji vrtić, a na katu velika sala kao što je postojeća i prostorije mjesne samouprave. 


Prema riječima Stjepana Kezerića, zamjenica Dolenec obećala je odmah izdati nadležnim službama projektni zadatak, a pošto je cijeli prostor sadašnjeg okoliša doma zajedno s dječjim i sportskim igralištem gradsko vlasništvo, neće biti prijepora s imovinsko - pravnim odnosima. Stoga je, kako je rečeno na sastanku, realno za očekivati da bi objekt mogao biti izgrađen do kraja 2024. godine.


Što se tiče doma u Popovcu, čini se da grad za sada nije prihvatio prijedlog VGČ Sesvete da se taj prostor prenamijeni u zamjenu za Sesvetska Sela, moguće i zbog nove odluke o izgradnji novog dječjeg vrtića u tom naselju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2022. 9:41:55

Create Account