Grad Zagreb danas ponosno obznanio jubilarno peto produljenje radova na Šimunčevečkoj cesti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2023. 18:44:15
Grad Zagreb danas ponosno obznanio jubilarno peto produljenje radova na Šimunčevečkoj cesti

Foto: Borko Samec, Sesvete danas/arhiva

Privremena regulacija prometa kojom se zabranjuje promet dijelom Šimunčevečke trebala bi po ovoj obavijesti potrajati do 13. ožujka.



A je to, šale se pojedinci dosadašnjim tijekom radova, iako se na samom početku projekta moglo očekivati višemjesečno zatvaranje prometnice radi izgradnje kolektorskog kanalizacijskog kanala za Šimunčevec od Dobrodola do Šimunčevca, a radi čega je ova prometnica zatvorena za sav promet od 14. rujna prošle godine. 


Zanimljivo da su tako obimni radovi za početak najavljeni na rok od mjesec dana, pa potom produljivani za svaki mjesec. 


"To mi sliči kao da bi se djeca igrala, pa zna se koliko je  težak takav projekt, pa Japanci ga ne izgrade za mjesec dana, a oni (gradske službe op.a.) prvotno zatvore cestu na mjesec dana. Pa tome smo se tada svi smijali, a smijemo im se i danas, reče nam svojedobno jedan sumještanin sumnjajući da netko očito ne zna svoj posao. 


Kompleksni projekt od cca 1.600 metara kanalizacijskog kolektora u trupu ceste doista je i najboljima teško izgraditi za mjesec dana, a dodajmo tome da smo mi ipak u Hrvatskoj. "Nam se ionak nikam ne žuri", rekli bi sarkastični pojedini Prigorci. No, koliko je potrebno za realizaciju projekta nisu baš sasvim sigurni u vrletima gradske administracije, pa tako mjesec, po mjesec, tjedan po tjedan produljuju zatvaranje prometnice. Zadnji smo put smo prognozirali produljenje za još najmanje mjesec dana, ali smo promašili, jer je sad produljeno za samo dva tjedna. Tko nam je kriv kad ne znamo zakone bauštele. Ipak, nismo baš potpuno sigurni da je to posljednje produljenje. 


Za svaki slučaj ponovo, peti put za redom prenosimo obavijest o produljenju privremene regulacije prometa radi zatvorenosti Šimunčevečke ceste, a zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora u trupu ceste.


Privremena regulacija prometa – Šimunčevečka cesta


Zbog izvođenja radova sanacije kolnika nakon izgradnje cjevovoda odvodnje, Šimunčevečka cesta na dijelu od Dobrodolske do Ulice Šiletići, od srijede 01. 03. od 04,00 sata do ponedjeljka 13.03. do 04,00 sata bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac:

· Šimunčevečka – Đure Popovića – Slatinska – A. Šenoe – Zlatarska – Vugrovečka – Dobrodolska i obratno.

Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 14:25:04

Create Account