Građani traže zahvat na mostu Sopnička/Vuger potok, grad obavio uvid na terenu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.2.2023. 15:44:32
Građani traže zahvat na mostu Sopnička/Vuger potok, grad obavio uvid na terenu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Izlazak iz Sesvetske Sopnice Sopničkom na Ljudevita Posavskog mostom preko Vuger potoka predmet je negodovanja građana, ali i angažiranja gradskih službi.




Građani su nam nedavno uputili upit vezan za izlaz Sesvetske Sopnice Sopničkom ulicom na Ulicu Ljudevita Posavskog preko mosta na Vuger potoku izražavajući svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem. Prenosimo mail koji nam je u ime grupe građana poslao stanovnik Sesvetske Sopnice (ime i prezime poznato redakciji). Dopis prenosimo u cijelosti bez intervencija:


Poštovani, na ulazu iz ul. Ljudevita Posavskog u Sopničku ulicu ( Sesvetska Sopnica ) prelazi se preko mosta starog 50 godina, no nije stvar toliko u starosti koliko u problemu prelaska pješaka preko njega, a pogotovo mamama sa kolicima, invalidima u kolicima, biciklistima i ostalim pješacima jer je nogostup podignut 25 cm. od nivoa mosta. Svakodnevno su svađe pješaka sa vozačima automobila jer su pješaci prisiljeni ići posred mosta da bi prešli preko do autobusne stanice. Također preko most prometuje i ZET ov autobus, kojem je skoro nemoguće izaći iz Sopničke ulice. 2014.g. je postojao plan da se Sopnička ulica zatvori na ovom dijelu i pomakne 150 m. desno na križanje Kelekova (kod Gladnih očiju ). Ta trasa je trebala ići od mosta u Sopnici od bivše vojarne do križanja Kelekova kroz nekoliko privatnih parcela, no poslije se od svega odustalo. Ljudi sad već razmišljaju i o blokadi prometnice jer je to postalo neizdrživo a i opasno.


O toj temi poslali smo upit u gradske službe i danas nam je pristigao odgovor kojeg prenosimo u cijelosti:


Djelatnici Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet su 10. veljače 2023. obavili terenski očevid na predmetnoj lokaciji, prilikom čega je utvrđeno da most koji se nalazi na ulazu u Sopničku ulicu nije adekvatne širine te da nedostaje nogostup za sigurno kretanje pješaka.

 

Premda pješački promet na prometnoj lokaciji nije gust, radi sigurnosti neophodno je izgraditi nogostup i proširiti most s južne strane.


Kako bi se navedeni problem riješio, Vijeće Gradske četvrti Sesvete bi (na inicijativu građana) trebalo donijeti zaključak o potrebitosti i hitnosti zahvata, nakon čega nadležni gradski ured postupa sukladno proceduri. Hitno će se istražiti sve mogućnosti izvedivosti u narednom periodu uzimajući u obzir financijske mogućnosti te raspisati natječaj za ishođenje projektne dokumentacije.



Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account