Gradonačelnik Bandić u subotu provjeravao situaciju s radovima u Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.11.2019. 16:15:05
Gradonačelnik Bandić u subotu provjeravao situaciju s radovima u Brestju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je obišao Staro i Novo Brestje gdje su u tijeku radovi u pojedinim ulicama.



Prema ranije dogovorenom hodogramu gradonačelnik Milan Bandić je, kako je i obećao, ponovo došao provjeriti kako napreduju radovi u Starom i Novom Brestju. 


Nakon paljenja svijeća kod nedavno otkrivenog spomenika u domovinskom ratu poginulim Brestjanima, gradonačelnik je sa suradnicima ispred društvenog doma Staro Brestje novinarima istaknuo da je situacija s radovima danas puno bolja negoli je bila prije mjesec dana, praktično su radovi na području Starog Brestja završeni ili su u samoj fazi završetka, te da će narednog krajem slijedećeg tjedna popiti kavu s građanima kad bude gotova Dulčićeva i Ulica Ciklama.


Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković izjavio je kako po završetku dežurstva zimske službe polovicom travnja naredne godine, a ako vrijeme posluži moguće i nešto ranije započinje cjelokupna rekonstrukcija Brestovečke, a svi radovi trebali bi biti završeni do ljeta. 


Završetku asfaltiranja prethodili su radovi na vodovodnoj mreži. Tako je vio od početka ljeta do praktično pred koji dan izgradio 500 metara Zagrebačke ulice, 300 metara u ulici Ive Dulčića i gotovo kilimetar i pol  Brestovečke. Još se radi u tri pokrajne ulice u Starom Brestju uz pedviđeni završetak radova do 15. travnja sljedeće godine , Izvijestio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot.


Predsjednik M.O. Staro Brestje Stjepan Horvat rekao je da su se radovi malo odužili, no sad kako je, tako je , no trebaju je napraviti cjelokupnu novu infrastrukturu na području naselja na kojem je postojeća napravljena prije četrdesetak godina, a u međuvremenu je naselje višestruko naraslo. 


"Ovom novom infrastrukturom od suvremenih i trajnih materijala, te s projekcijom rasta stanovništva riješili smo pitanje infrastrukture Starog Brestja za narednih stotinu godina, rekao je Horvat.



Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account