Gradonačelnik Tomašević do sad nije znao za problem parkirališta kod sesvetske gimnazije (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.8.2022. 15:24:59
Gradonačelnik Tomašević do sad nije znao za problem parkirališta kod sesvetske gimnazije (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da do sad nije bio upoznat s problemom prekida radova na izgradnji parkirališta kod sesvetske gimnazije.



Sesvećani su uglavnom dobro upoznati sa stanjem prostora kod sportske dvorane Gimnazije Sesvete. Taj bi prostor trebao biti parkiralište sportske dvorane, međutim, sada je nezavršen projekt i neosigurano gradilište prepuno rupa i pravo je čudo da se u proteklih godinu i pol na tom prostoru nije dogodila ozbiljnija ozljeda.


Podsjetimo, radovi izgradnje parkirališta započeli su 3. veljače 2021. godine, a obilazeći u to vrijeme gradilište tadašnji gradonačelnik Milan Bandić zatražio je od izvođača radova, Zagrebačkih cesta, da radovi budu završeni do 15. travnja te godine, iako je za rok završetka bio dogovoren 30. travnja. U međuvremenu pojavila se fizička osoba koja je uspjela od Općinskog suda Sesvete ishoditi privremenu obustavu radova, tvrdeći da se projekt dijelom odvija na njegovoj parceli i to ilegalno. 


Radovi su tada zaustavljeni i do dan danas se ne zna kada i kako će taj zaplet biti raspetljan.


Na današnjoj konferenciji za novinare upitali smo gradonačelnika je li upoznat s tim problemom i kako ga misli razriješiti.


"Ne, ovo mi je prva informacija konkretno za to parkiralište", rezolutan je bio Tomašević dodajući da su na slične slučajeve nailazili po cijelom gradu Zagrebu od kako su došli na vlast. Veliki problem, kaže, bila su izvlaštenja koja nisu bila čista i dovedena do kraja, a spomenuo je i presedan vezan uz izvlaštenje parcele parkiralište kod žičare, te je u suradnji s Ministarstvom pravosuđa to ipak bilo pravno regulirano. 


"Nakon tog sastanka vjerujem da će se svi takvi postupci sada ubrzati, jer s jedne strane mislim da je bila riječ o problemu pravnog okvira, a s druge i o šlampavosti službi koje su osmišljavale i pokretale takve projekte", dodao je gradonačelnik. 


Na naše daljnje pitanje što o tom slučaju može poručiti građanima Sesveta, Tomašević kaže da će prvo provjeriti o kakvom je pravnom slučaju riječ, te može li se ovaj projekt završiti bez obzira na ovu pravnu situaciju, a ako ne, kako se ova pravna situacija može razriješiti. 


"U Sesvetama to nije slučaj samo na parkiralištu kod škole, nego isto tako i na produžetku Branimirove. Tamo isto tako ima velikih problema zbog izvlaštenja čije se tumačenje promijenilo unatrag godinu i pol", zaključio je zagrebački gradonačelnik.


Drugim riječima  i dalje se ništa ne zna to rješenju problema parkirališta kod gimnazije, te se možemo nadati da će gradonačelnik doista se malo zainteresirati i pokrenuti proces rješenja, te u konačnici i završiti davno započeto.


Također, malo nam je čudno da nitko iz Sesvete bilo službeno, bilo neslužbeno nije gradskoj vlasti uputio informaciju o situaciji s parkiralištem. Iz naše redakcije je u ured gradonačelnika otišao upit o tom slučaju elektronskom poštom 16. 5. 2022. Kad nije odgovoreno, mail je ponovljen 8.6.2022. Ponovo ništa. Kontaktirali smo o tome i s glasnogovornicom gradonačelnika, no, kako god bilo, sad je barem gradonačelnik informiran o problemu parkirališta kod gimnazije, te očekujemo rješavanje slučaja.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account