Grizli, Perić i Fadljević barem malo lakše mogu lebdjeti nebeskim prostranstvima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.2.2018. 22:15:22
Grizli, Perić i Fadljević barem malo lakše mogu lebdjeti nebeskim prostranstvima

Foto: Udruga HVIDR-a Sesvete

Zločinac negdašnje jugovojske, ubojica sesvetskih policajaca osuđen u odsustvu na 20 godina zatvora, objavila je Hina, prenosi Index.


Zbog ubojstva trojice i pokušaja ubojstva četvorice hrvatskih policajaca s tenka JNA kod Hrvatske Kostajnice 1991. u ponedjeljak je na sisačkom Županijskom sudu u odsustvu nepravomoćno osuđen državljanin Srbije Zoran Tomić koji je nepravomoćno kažnjen s 20 godina zatvora.


Državno odvjetništvo u ponedjeljak je izvijestilo da je Tomić presudom "proglašen krivim i osuđen na način da mu je za svako od tri ubojstva prethodno utvrđena kazna zatvora u trajanju od dvadeset godina i za svako od četiri pokušaja ubojstva prethodno utvrđena kazna zatvora u trajanju od deset godina te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvadeset godina koliko mu se maksimalno mogla izreći kazna po odredbama KZ-a RH".


Tomić je optužen da je 26. srpnja 1991., kao vodnik prve klase JNA i zapovjednik prvog tenka u oklopnoj koloni koja je iz Hrvatske Kostajnice išla prema Kozibrodu, kako bi postavili 'tampon zonu' između hrvatskih policijskih snaga i srpskih paravojnih postrojbi, zauzeo mjesto ciljača u tenku i rafalno ispalio više hitaca prema označenom vozilu hrvatskog MUP-a.

"Tereti ga se da je po izlasku oklopne kolone iz grada; u namjeri da usmrti policijske službenike koji su se s punim povjerenjem u pripadnike oklopne kolone kretali na njenom čelu; iz spregnutog mitraljeza kalibra 7,62 mm ispalio više hitaca u vozilo, odnosno u sedmero policijskih službenika koji su bili u tom označenom službenom policijskom vozilu", izvijestilo je Državno odvjetništvo.


Ističu da su u tom zločinu trojica policijskih službenika smrtno stradala, a jedan je ranjen, dok su trojica policijskih službenika ostali neozlijeđeni.


U tom su zločinu poginuli zagrebački (sesvetski) policajci Mladen Halapa, Ivica Perić i Goran Fadljević.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2022. 11:47:15

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account