Grom zapalio kuću u Starom Brestju, izgorjelo krovište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.9.2021. 9:59:55
Grom zapalio kuću  u Starom Brestju, izgorjelo krovište

Foto: Čitatelj SD portala

Udar groma zapalio je kuću u Starom Brestju na kojoj je izgorjelo krovište, a ostatak je spašen brzom intervencijom vatrogasaca.




Po svemu sudeći udar groma bio je koban za obitelj Leščić čija je kuća  ulici Mirka Viriusa u sekundi planula poput šibica. Izgorjelo je krovište, a ostatak kuće oštetila je voda kojom su vatrogasci ugasili požar. 


"Imali smo sreću da nas je dosta vatrogasaca tog trenutka bilo u našem spremištu, pa smo odmah po dojavi krenuli i praktično već za minutu-dvije bili na požarištu, dakle prije JVP-a", govori nam Matija Ruga, zapovjednik DVD-a Sesvete, čije su snage počele gasiti požar  s jednim navalnim vozilom i cisternom, te 15 vatrogasaca, a potom su još pristigle snage JVP-a iz Dubrave i sa Žitnjaka.


Prema riječima vatrogasaca, nepovoljno je bilo to što je tavan bio pun tekstila od prethodnog, sada ugašenog obrta, pa je stoga morala biti upotrijebljena veća količina vode, negoli je to uobičajeno, kako bi se sve upotpunosti ugasilo i bilo sigurno da neće ponovo planuti. 


Čestitke našim vatrogascima da neće ponovo planuti, a ovakvi nas slučajevi opominju da imamo na umu kako nikada ne možemo biti posve sigurni za našu imovinu. Čestitke i građanima Brestja koji su već započeli akciju kojom će, vjerojatno i u dogovoru s postradalom obitelji, pokušati pomoći na najbolji mogući način.


O ovom je događaju izvijestila i policija koja je objavila: Jučer, 31. kolovoza oko 20.40 sati u Sesvetama u Ulici Mirka Viriusa, iz zasad neutvrđenog razloga (moguće udar groma) izbio je požar krovišta obiteljske kuće vlasništvo 76-godišnjaka kojom prilikom je izgorio dio krova i potkrovlja kuće. Ozlijeđenih osoba nije bilo, požar su ugasili vatrogasci, a materijalna šteta nije utvrđena.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:21:25

Create Account