Hoće li radi problema s prostorom stotine malih Sesvećana ostati bez gimnastike?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2022. 13:50:45
Hoće li radi problema s prostorom stotine malih Sesvećana ostati bez gimnastike?

Foto: Gimnastički centar Sesvete

Gimnastički centar Sesvete mora seliti iz dosadašnjeg prostora, a za sada nema kamo što dovodi do pitanja ostaje li nekoliko stotina sesvetskih mališana bez svoje gimnastike?




Gimnastički centar Sesvete djeluje na dvije lokacije, onoj manjoj u Brestju s grupom od stotinu i nešto polaznika i onoj većoj na Industrijskoj cesti kod sajmišta gdje gimnastiku redovito polazi više od tri stotine sesvetskih mališana. Upravo se te velike lokacije gdje imaju prostor u zakupu, na žalost, moraju se iseliti. 


"Radi se o poslovnoj odluci vlasnika prostora koji je ugovorio unosniji posao koji mi, kao sportski djelatnici odnosno sportski centar, ne možemo platiti, a niti povećanjem cijene više otežati roditeljima plaćanje njihovoj djeci polazak gimnastike", kaže nam voditelj centra Josip Tonković.  


Ovom prilikom nećemo detaljnije o važnosti gimnastike za pravilan dječji razvoj, o tome oni koje zanima ova tema vjerojatno podosta znaju, tek ćemo spomenuti da je sva sreća da je netko uložio svoj trud, znanje i sredstva, te u Sesvetama otvorio jedan takav centar, a koliko je potreban govori podatak o upisanih 480 mališana i mladih od 3 do 15 godina u 28 grupa o kojima brigu vodi i trenira ih 7 trenera.


Laički smo voditelja Tonkovića upitali zašto ne zauzmu termine u nekoj od sportskih dvorana, znajući unaprijed odgovor da je potražnja za slobodnim terminima u sesvetskim sportskim dvoranama tolika da se više ne može ugurati niti minuta koja bi jednog dana željela postati cijeli sat, a kamoli gimnastički treninzi. U odgovoru nas je protupitanjem voditelj Tonković malo i posramio.


"Znate li vi uopće kako izgleda gimnastička dvorana? Nije to kao neki grupni sport s loptom da dođete na parket i igrate ili se razgibavate. MI imamo strunjače i još važnije mnoge gimnastičke sprave. Neke od njih moraju biti usidrene u pod radi stabilnosti i sigurnosti vježbača. Dakle, nama je potreban prostor samo za nas 24 sata. I to je taj problem", odgovara nam Tonković dodajući da im je rok izlaska 15. siječanj do kada trebaju isprazniti prostor, a svoje stručnjače, gimnastičke sprave i ostalo potrebno prebaciti u novi prostor, ili ih negdje pospremiti i "zatvoriti butigu".  


Ovo potonje bila bi velika, nemjerljiva šteta za sesvetski sport, a gotovo 500 malih i mladih Sesvećana ostalo bi bez mogućnosti svog sudjelovanja u sportskim aktivnostima koje su odabrali. 


Nadajmo se da će se do kraja godine iznaći rješenje, odnosno adekvatan prostor kako bi gimnastika ostala u Sesvetama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.11.2020. 16:03:15

Create Account