Hrvatska žena Sesvete i ove godine poziva Sesvećane na paljenje svijeća za Vukovar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2022. 16:14:21
Hrvatska žena Sesvete i ove godine poziva Sesvećane na paljenje svijeća za Vukovar

Foto: Hrvatska žena

Tisuću svijeća za Vukovar i Škabrnju i ove će godine biti upaljeno u sesvetskom središtu, ali 



Udruga Hrvatska žena, organizacija Sesvete i ove godine organizira paljenje svijeća za Vukovar na javnim površinama.



Pod nazivom 1000 svijeća za Vukovar za Vukovar i Škabrnju članice Hrvatske žene Sesvete i ove godine organiziraju paljenje svijeća na sesvetskim javnim prostorima, a u cilju sjećanja na 18. studenoga 1991. godine, na vrijeme strahovitog stradanja i patnje hrvatskog naroda, ponajviše u Vukovaru i Škabrnji. 


Uobičajeno okupljanje je oko 16,30 kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata iz Sesveta. Najmanje 1000 lampaša bit će pripremljeno svima koji dolaskom kod spomenika izraze želju da zapale lampione za sve stradalnike Vukovara i Škabrnje, ali i sve ostale žrtve Domovinskog rata.


Nakon paljenja svijeća oko spomenika, te uz Bistričku i Zagrebačku ulicu bit će upriličena zajednička molitva koju će od 17,30 ispred OŠ Luka predvoditi sesvetski župnik preč. Marijo Migles.


Nabavu lampaša osiguralo je Vijeće G.Č. Sesvete iz svog proračuna, a članice Hrvatske žene pozivaju sve Sesvećane da se pridruže paljenju lampaša. 


"Ukoliko netko nije u mogućnosti doći do nas na ovaj događaj, može lampaš upaliti ispred svoje zgrade uz ulicu ili ga postaviti na prozor, balkon, terasu ili slično. Prisjetimo se i poučimo mlađu generaciju koja to ne pamti što se to događalo na ove tužne dane naše domovinske povijesti", rekla nam je predsjednica sesvetske Hrvatske žene Mira Halapa.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 9:42:39

Create Account