HTV u Vugrovcu snimao prilog o Klaićevoj knjizi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.5.2019. 20:50:36
HTV u Vugrovcu snimao prilog o Klaićevoj knjizi

Foto: Sesvete danas

Ekipa HTV-ove emisije Dobro jutro Hrvatska snimala je u četvrtak popodne TV prilog o upravo tiskanoj knjizi Od Vgrae do Vugrovca autora Ivana Klaića, a koja će biti promovirana ove subote u vugrovečkoj Staroj školi. 



Jedno od vrlo značajnih priloga povijesti Prigorja, a osobito Vugrovca, knjiga našeg uvaženog povjesničara Ivana Klaića bit će promovirana ove subote navečer u vurgovečkoj Staroj školi, prostoru koji danas služi mjesnoj samoupravi i osobito društvenim događanjima i radu udruga tog i okolnih naselja. 


Značaj knjige prepoznali su i u redakcijama HTV-a, te je tijekom poslijepodneva televizijska ekipa predvođena iskusnom novinarkom Zdravkom Đakometi snimila materijal koji će nakon obrade i montaže biti uskoro emitiran u navedenoj popularnoj HTV-ovoj emisiji. Osim razgovora s autorom knjige, značajan događaj za povijest ovog naselja Sesvetskog prigorja najavili su i predstavnici KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec u čijoj nakladi izlazi knjiga, predsjednica Jasna Židak i njen zamjenik Vlado Vuger. Prilog je sniman većim dijelom u prostoru vugrovečkog farofa, a novinarka je također porazgovarala i sa župnikom vlč. Filipom Lucićem.


Autor knjige Ivan Klaić, profesor povijesti, bio je dugogodišnji je ravnatelj vugrovečke škole, zadnjih godina je u mirovini, a nakon nekoliko ranijih objava manjih tiskovina iz povijesti, napisao je svoje životno djelo, impozantnu knjigu u koju je utkao svo svoje dosadašnje povjesničarsko znanje kao i mnogo rada na terenu. Recenzent knjige je naš ugledni povjesničar, dugogodišnji ravnatelj i osnivač Muzeja Prigorja dr. sc. Vladimir Sokol. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 9:40:45

Create Account