I ove godine sesvetski maturanti umjesto na norijadu otišli na misu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2023. 13:43:43
I ove godine sesvetski maturanti umjesto na norijadu otišli na misu

Foto: Gimnazija Sesvete

Već dugi niz godina maturanti u Sesvetama zajedno s dijelom profesora i ravnateljima zadnjeg dana škole odlaze na misu.



Niti ove godine dugogodišnja tradicija nije iznevjerena. Maturanti Gimnazije Sesvete i Srednje škole Jelkovec zajedno odlaze u sesvetski župni pastoralni centar gdje prisustvuju misi za kraj njihova srednjoškolskog obrazovanja.


Idejni začetnik ovakvog lijepog načina obilježavanja završetka srednjoškolskog obrazovanja je sesvetski župnik Mario Migles, a današnju misu predvodio je župni kapelan vlč. Krešimir Babić, dok je propovijed čitao kapelan Tomislav Medić iz Župe sv. Ivana Pavla II pape u Jelkovcu.


I tako dok jedni nore, maturanti u Osijeku plešu tradicionalnu tarantelu, a u Sesvetama nazoče misi kako bi se i duhovno osvijestili kao sada punopravni građani s pripadajućim obrazovanjem, koje je, dobro znamo, u sesvetskim školama na izuzetno visokoj razini. 


 No, nakon mise, ipak su si dali malo oduška i proveselili se, pa ipak su mladi imaju pravo na veselje. A u izboru portala Index najviše gasova dobio je slogan sesvetskih gimnazijalaca: Četiri godine štrebali svako slovo, danas možemo biti dostavljači za Glovo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 12:30:54

Create Account