Ivan Huklek izgubio borbu za broncu, no i četvrto mjesto veliki je uspjeh

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.8.2021. 14:45:19
Ivan Huklek izgubio borbu za broncu, no i četvrto mjesto veliki je uspjeh

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ivan Huklek nije uspio pobijediti izvrsnog gruzijskog hrvača koji je nastupio za Srbiju Zuraba Datunašvilija, no i četvrto mjesto na olimpijadi mladog Sesvećana je veliki uspjeh.



Hrvatski hrvački reprezentativac, 24-godišnji Ivan Huklek nije uspio osvojiti brončanu medalju na Igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kg, gdje ga je u borbi za odličje sa 6-1 pobijedio naturalizirani srbijanski reprezentativac, Gruzijac Zurab Datunašvili.


Datunašvili je  30-godišnji trostruki i aktualni europski prvak koji od 2019. hrva za Srbiju. On je već  nakon minutu i pol prve runde stekao prednost od 6-0. On je iz kontranapada doveo Hukleka u parter i izveo tri uzastopna bacanja za dva boda.


Možda će netko reći da ovo nije uspjeh , jer nije osvojena medalja, no, Huklek je prije odlaska u Tokijo rekao da je ovo za njega uspjeh života i da je samim plasmanom na olimpijske igre već puno napravio. I to je istina.


Huklek je, naime, drugi hrvač koji je pod hrvatskom zastavom dobio uopće priliku boriti se za olimpijsko odličje, ali je i on, poput Bože Starčevića u Rio de Janeiru 2016, izgubio borbu za bronačnu medalju. 


Biti četvrti na olimpijadi je za mladog Sesvećana i naš klub, HK Sesvete veliki uspjeh na kojemu treba svakako čestitati. Bravo Ivane i nadamo se da ćemo te za tri godine ponovo vidjeti na igrama u Parizu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 13:43:15

Create Account