Jedan od najstarijih prigorskih DVD-a - Kašina, održao godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.3.2019. 18:51:14
Jedan od najstarijih prigorskih DVD-a - Kašina, održao godišnju skupštinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ove subote u društvenom domu u Kašini održana je 93. godišnja skupština ovog, u protupožarnoj zaštiti, vrlo značajnog društva.



DVD Kašina sa svojih 204. člana jedno je od najmasovnijih vatrogasnih društava na području gradske vatrogasne zajednice. U strukturi broje: 10 časnika 1. klase, 3 časnika, 8 dočasnika prve klase, 12 dočasnika, 47 vatrogasaca prve klase, 28 vatrogasaca, 52 člana vatrogasne mladeži kao i pet vatrogasnih sudaca. Posebice treba istaknuti 35 članova limene glazbe. 


U 2018. godini vatrogasci Kašine sudjelovali su na ukupno 19 intervencija od čega su gasili na žalost dva požara stambenih objekata,  4 požara gospodarskih objekata, 6 požara otvorenog prostora, 6 ispumpavanja vode i jedna tehnička intervencija.


Uz ove intervencije, vatrogasci su imali dežurstvo za vrijeme Svih svetih u trajanju od 36 sati na kojem je sudjelovalo 12 vatrogasaca. Također su početkom prosinca za vrijeme velikog požara poslovne hale Prima namještaja u Sesvetama davali dežurstvo s pet članova u Javnoj vatrogasnoj postrojbi za vrijeme dok su profesionalni vatrogasci bili zauzeti tom velikom intervencijom.


Vatrogasci su također imali i niz drugih aktivnosti. Sudjelovali su u natjecanjima, mladež u kvizu znanja, uređivali svoje prostore i imali niz drugih aktivnosti.


Poznato je da u sklopu društva djeluje i limena glazba koja je u prošloj godini održala 17 nastupa, a od toga jedan koncert održan je u crkvi sv. Marka u Zagrebu zajedno s našom proslavljenom čelisticom Anom Rucner.


Skup su pozdravili mnogobrojni gosti, ponajprije izaslanica gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Stjepana Kezerića, Zlata Trošelj. Predsjednik Zajednica folklornih amatera Grada Zagreba Dragutin Topolovec posebno je pohvalio limenu glazbu rekavši pri tom da se radi o vjerojatno najboljoj vatrogasnoj limenoj glazbi u Zagrebu. Skup su također pozdravili predsjednik Mjesnog odbora Kašina Miljenko Bertović, te Ankica Ležaić predsjednica udruge žena Kašine. 


Na poslijetku su zaslužnima uručena priznanja, diplome i  plakete, te medalje koje je uručio delegat VZGZ-a Srećko Bahlen rekavši prethodno kako Vatrogasna zajednica prati rad ovog društva i materijalno pomaže maksimalno koliko je moguće.


Nakon završetka skupštine, uzvanici i članovi društva su se preselili vatrogasni dom gdje je uslijedio onaj uobičajeni drugi vatrogasni dio.



Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2024. 14:07:46

Create Account