Jesen u Planini bila je lijepa i raznolika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.10.2018. 17:41:09
Početak: 01.01.0001. 00:00
Jesen u Planini bila je lijepa i raznolika

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Manifestacija Jesen u Planini u organizaciji Planinske družine održana je u nedjelju na potoku Vukov dol kod Igrcovog melina.



Bilo je to jedno lijepo druženje u prirodi uz Igrcov melin kojeg je Planinska družina, lokalna udruga za očuvanje čovjekovog okoliša iz Gornje Planine prije koju godinu spasila od potpune propasti zaštitivši krov, zidove i kotač vodenice koji je nekad davno pogonio kamene koji su tu mljeli žito. 



Okupilo se mnoštvo izletnika, a uz Jazz glazbeni sastav "Možda drugi put" (tako smo ga nazvali mi na pitanje glazbenicima kako se zove njihov sastav rekli su da će nam ime banda reći možda neki drugi put, op.a.) udruga Stotinka organizirala je cross country utrku duljine oko 7 km po prekrasnoj prirodi Gornje Planine. 


Najbrži kod trkača bili su: Nikola Jurić, Ivan Milinković i Goran Papeš, a kod trkačica: Irena Smojver, Karmen Kostanić Jurić i domaća puca, Martina Combaj. Medalje im je na novoizgrađenom mostu preko potoka uručila Greta čiji je taka također bio sudionikom utrke. 


"Mi smo iz Zaprešića i ovdje smo prvi puta, nevjerojatno je prekrasna priroda i sigurno se opet vraćamo na prvu slijedeću manifestaciju na ovom području", rekao nam je mladi par, izletnici i sudionici utrke kako su se sami nazvali.


Uz izvrsnu ugostiteljsku ponudu, od koje posebno istićemo Vještičji grah, kojeg je vještica jako dobro skuhala, mnoštvo se zabavilo sve do mraka, a i duže. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2023. 11:24:15

Create Account