Još jedna velika akcija sadnje, ovaj put u Vugrovcu kraj Caritasa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.4.2023. 10:44:51
 Još jedna velika akcija sadnje, ovaj put u Vugrovcu kraj Caritasa

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Udruga Zelene i plave Sesvete u suradnji s tvrtkom Green fusion i donatorom Institutom za društveno odgovorno poslovanje sade voćnjak kraj kuće Caritasa i župnog dvora u Vugrovcu.



Nakon velike sadnje školskog voćnjaka pokraj vugrovečke škole, udruga Zelene i plave Sesvete dogovorila je sadnju još jednog voćnjaka, ovoga puta na velikoj okućnici pokraj kuće sv. Franje u kojoj Caritas brine od tridesetak djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.


Sadnja će početi oko 10 sati, a predviđen završetak je oko 12,30 do kada bi trebalo biti posađeno cca 150 sadnica raznih voćaka. 


Dio logistike za ovu akciju pružila je udruga Zelene i plave Sesvete, dok je organizator cjelokupnog projekta tvrtka specijalizirana za ovakve projekte Green fusion. Ovaj put donator akcije je Institut za društveno odgovorno poslovanje čiji će djelatnici činiti većinu radne snage, no nije zabranjeno nikome tko želi i može doći pomoći.


Uz spomenute, na sadnji se očekuju djelatnici Hrvatskih šuma koji su se u ovakvim akcijama pokazali kao izuzetno ozbiljan partner i svojim će stručnim znanjem pomoći pri sadnji. 


Nakon akcije u vugrovečkoj staroj školi odnosno društvenom domu, branitelji, članovi UHDDR Sesvete skuhat će gulaš, a Vugrovčani, dobri domaćini, ponudit će sudionike domaćom vugrovečkom kapljicom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2024. 13:36:37

Create Account