Još jedna zapljena droge u Sesvetama, uhićeni muškarac i žena

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.1.2022. 15:04:11
Još jedna zapljena droge u Sesvetama, uhićeni muškarac i žena

Foto: PUZ

Policija je danas objavila informaciju o uhićenju dvoje dilera koji su drogu skrivali u kući na području Sesveta.Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Naime, sumnja se da su protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine kokaina i marihuane koje su potom skrivali, vagali i prepakiravali u kući u Sesvetama, nakon čega su drogu dalje preprodavali.

 

Isto se tako sumnja da je 18. siječnja u večernjim satima u Sesvetama 25-godišnjakinja trećoj osobi za točno neutvrđeni novčani iznos prodala 1,35 grama kokaina dok se sumnja i da je 27-godišnjak 20. siječnja, u poslijepodnevnim satima, također još jednoj osobi  prodao 0,45 grama kokaina za točno neutvrđen novčani iznos.

 

Policijski službenici su pretragom kuće u Sesvetama pronašli ukupno 12,4 grama kokaina i 0,6 grama marihuane, digitalnu vagu, predmete za pakiranje droge, novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge te 14 komada pištoljskog streljiva kalibra 9 mm.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te je 27-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.

 

Ujedno će policijski službenici redovnim putem podnijeti nadležnom Prekršajnom sudu Optužni prijedlog  protiv 27-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.Vezane vijesti
Ažurirano: 5.3.2022. 11:06:32

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account