Još se ne zna kad će se graditi Branimirova, ali novac je osiguran

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.2.2022. 15:28:43
Još se ne zna kad će se graditi Branimirova, ali novac je osiguran

Foto: Vizual

Gradonačelnik Tomislav Tomašević ponovio nam je ono što nam je rekao i krajem prošle godine, još se ne zna početak izgradnje produžetka Branimirove.




Gdje je  zapela stvar oko izgradnje produžetka Branimirove, pitali smo na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Tomislava Tomaševića. 


"Stvar je zapela i sad se razrješava u suradnji s Ministarstvom pravosuđa jest ova situacija koja je zaštekala. Ne možemo ići dalje s nikakvim radovima dok se ne razriješe postupci izvlaštenja", rekao je Tomašević pri tom istaknuvši da je problem Branimirove na neki način vezan i s problemom žičare.


"Kada se dogodila jedna odluka vezana za parkiralište žičare, odnosno postupak izvlaštenja u toj situaciji, došlo je do presedana koji će utjecati na sve postupke izvlaštenja, odnosno koji bi mogao usporiti postupke izvlaštenja u svim slučajevima na području cijele Hrvatske. Nakon razgovora s nadležnim ministarstvom utvrdilo se da doista to tako jest i nakon što se to raščisti očekujemo ubrzanje i nastavak postupka izvlaštenja čime će se onda konačno ubrzati radovi na produženju Branimirove", pojasnio je gradonačelnik. Dodao je da na pamet ne zna točno, ali nekoliko desetaka milijuna kuna osigurano je u ovogodišnjem proračunu za početak izgradnje produžetka Branimirove. 


Dakle, za sada još nitko ne zna točno kad će početi izgradnja izuzetno važne buduće sesvetske prometnice, možemo se jedino nadati da će to biti još ove godine. Loptica je sad prebačena na Ministarstvo pravosuđa da donese novi pravorijek o postupcima izvlaštenja. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account