Kad čovjek postane planina, monografija Planinarskog saveza Herceg Bosne promovirana sinoć u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.11.2022. 11:42:23
Kad čovjek postane planina, monografija Planinarskog saveza Herceg Bosne promovirana sinoć u Sesvetama

Foto: Sesvete danas

Monografija Planinarskog saveza Herceg-Bosne i istoimeni film „Kad čovjek postane planina“ povodom obilježavanja 25 godina postojanja saveza promovirani su sinoć u dvorani NS Sesvete.




Šesnaestogodišnje prijateljstvo planinarskih društava Lipa Sesvete i „Vitez“ iz Viteza, jednog od vodećih planinarskih društava Planinarskog saveza Herceg-Bosne, pokretač je izuzetnog rezultiralo je sinoćnjom promocijom monografije i filma "Kad čovjek postane planina". Monografija i istoimeni kratki dokumentarno-igrani film bez konverzacije i naratorstva predstavljeni su u petak navečer u dvorani NS Sesvete. Monografiu su predstavili njeni autori Željka Zlojo - Martinović i Miro Blaž, predstavnici Planinarskog saveza Herceg Bosne, ujedno i autori filma.


U predgovoru je navedeno kako monografija „Kad čovjek postane planina“ ni po formi ni po sadržaju nije klasična monografija, nego ima za cilj ukratko opisati i dočarati sve ono što se na događalo kroz različita vremenska razdoblja planinarstva na prostoru Herceg-Bosne i u svijetu. Cilj je, kako su rekli sami autori, bio pokazati kako se cijene ljudske i planinarske vrijednosti, nadalje upoznati čitatelje s članicama Saveza i njihovim ljudskim i materijalnim potencijalima.


Film „Kad čovjek postaje planina“ je kratki eksperimentalni film koji govori o evoluciji i životnoj filozofiji planinara u životnim izazovima naše realnosti. 


Goste i posjetitelje promocije prvotno je pozdravila predsjednica HPD-a Lipa Jasminka Fabijančić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account