Kardinal Bozanić na Cvjetnicu služio misu u Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.3.2021. 9:56:05
Kardinal Bozanić na Cvjetnicu služio misu u Brestju

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

U župnoj crkvi Dobrog pastira u Novom Brestju kardinal Josip Bozanić  predvodio je svečano euharistijsko slavlje na blagdan Cvjetnice – Nedjelje Muke Gospodnje. "Ova župa danas je katedrala jer katedralu čini živa Crkva, katedralu čine vjernici okupljeni s biskupstvom", rekao je na početku slavlja Bozanić. On je odlučio ove godine mise uoči Uskrsa u Velikom tjednu u drugim župama zagrebačke nadbiskupije, jer poznato je da je katedrala teško oštećena u potresu i još uvijek nije u funkciji.


Podsjetio je i da se od početka korizme, pa tako osobito i u Velikom tjednu vjernici pripremaju za slavlje Uskrsa pokorom i djelima ljubavi. 


Župa Dobroga pastira u Brestju slavi 40 godina osnutka, pa je to jedan od razloga zašto je baš na Cvjetnu nedjelju "katedrala" bila u Brestju. 


Na kraju euharistijskog slavlja vlč. Zlatko Pavetić, župnik u Brestju, zahvalio je zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću što se odazvao pozivu i svojim dolaskom uveličao slavlje 40. obljetnice prvog misnog slavlja u njihovoj župi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.9.2023. 12:47:30

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account