Kezerić i dalje bez svog zamjenika, vladajući nikako da se dogovore

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2021. 9:48:31
Kezerić i dalje bez svog zamjenika, vladajući nikako da se dogovore

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić niti na trećoj sjednici nije dobio svog zamjenika, je li na pomolu nesuglasje Sesvetske pozicije?



Na trećoj sjednici VGČ Sesvete održanoj još u ponedjeljak, 30. kolovoza, očekivao se izbor Kezerićeva zamjenika, međutim to se nije dogodilo. Podsjetimo, u lipnju je za predsjednika u pomalo iznenađujućoj kombinaciji koja je iznenadila i sve aktere sesvetske politike, za predsjednika izabran Stjepan Kezerić iz Stranke rada i solidarnosti, a koji je obnašao tu dužnost i u proteklom mandatu. Od 19 sesvetskih vijećnika, dobio je podršku njih 10 i to iz 4 iz svojih redova, 3 iz Mosta, 2 iz Domovinskog pokreta, te vijećnika NL Vesne Škare Ožbolt.


Tada je rečeno da će zamjenik biti izabran na slijedećoj sjednici početkom srpnja, međutim, to se nije dogodilo pod izlikom da se stranke obnašatelji vlasti u Sesvetama još nisu dogovorile, te da će sve biti usuglašeno kroz ljeto, pa ujedno time zamjenik izabran na sjednici krajem kolovoza.


Na sjednici u ponedjeljak ponovo ista priča, točka izglasavanja potpredsjednika skinuta je s dnevnog reda zbog neusuglašenosti oko Kezerićevog zamjenika. Je li to možebitna najava nesuglasica između stranaka koje sada drže poziciju u sesvetskom Gradskom vijeću?


Vijećnici iz tog kruga s kojima smo razgovarali tvrde da nije, u odgovoru nisu bili baš uvjerljivi, više se čini da sami žele vjerovati u to. S druge pak strane, paradoksalno, u oporbi su ostali Možemo, HDZ i SDP. Jasno je da iako oporba te tri stranke ne mogu ni u kojem obliku zajednički djelovati kao oporba, pa s te strane vladajući neće imati neki veći problem, najvjerojatnije je da će  sami sebi biti najveći uteg.


No, što je sad s tim zamjenikom predsjednika.?


"Prema tumačenju koje sam dobio iz grada, za funkcioniranje to nije nikakav problem, to je najveći problem meni samom jer sad moram sve sam, a kad bih imao zamjenika, jedan bio obveza predsjednika mogao bi on preuzeti", rekao je na sjednici Kezerić, dodajući da bi, teoretski, ovakav sustav mogao funkcionirati cijeli mandat, no, to on ne bi želio, jer bilo bi mu, kako reče, doista preveliki teret.


Ante Plazonić iz HDZ-a kritizirao je sastavnice sesvetske aktualne vlasti nazvavši neizbor zamjenika neodgovornošću prema njihovim biračima, dok oni istovremeno u toj priči ne vide problem kojeg su najavili riješiti za narednu sjednicu koja će biti vjerojatno u drugoj polovici rujna. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account