Kezerić: Naredne godine u Sesvetama gradskim novcem radimo samo dva gradska projekta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2021. 10:09:32
Kezerić: Naredne godine u Sesvetama gradskim novcem radimo samo dva gradska projekta

Foto:

Na sinoćnjoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete predsjednik Stjepan Kezerić izvijestio je da će zbog nedostatka novca u Sesvetama biti odrađena samo dva gradska projekta.



Odmah na početku valja pojasniti, da ne bi bilo zabune, Plan komunalnih akcija GČ Sesvete koje četvrt financira "svojim" novcem, kao i Plan malih komunalnih akcija mjesnih odbora nije isto što i projekti koji se realiziraju izravno iz gradskog proračuna, tako da ćemo ovdje prenijeti isključivo slučaj gradskih projekata u gradskim četvrtima, odnosno spomenuti investiciju u dva projekta na području Sesveta koji bi trebali biti ostvareni naredne godine.


Predsjednik Kezerić izvijestio je članove Vijeća da su ove godine gradskim četvrtima zbog uštede odobrena sredstva od 1,5 milijuna kuna za svaku četvrt iz pozicije investicija Gradskog ureda za izgradnju grada.


"Pokušao sam uvjeriti čelnike nadležnog ureda da nisu isto Sesvete kao najveći kvart, kao najneuređeniji gradski kvart i većina ostalih četvrti. U tome sam uspio, pa nam je tako odobreno izvođenje dva projekta u vrijednosti cca 2 milijuna kuna", rekao je Kezerić.


Prvi projekt koji će grad financirati iz pozicije Gradskog ureda za izgradnju grada je uređenje Trga Dragutina Domjanića o čemu smo neki dan pisali, a drugi će biti izgradnja pješačko-biciklističkog mosta širine 3 metra preko Vuger potoka u Zagrebačkoj ulici. Taj most koji bi trebao zamijeniti dotrajali, nedavno nešto malo pokrpani željezni pješački most ulazi u budžet od 2 milijuna kuna koje će spomenuti ured investirati za rečena dva projekta. 


Ponovo moramo pojasniti da ovo nije isto što i kapitalna ulaganja u gradsku infrastrukturu kao primjerice izgradnja produžetka Branimirove koja je i nadalje, kako tvrde u gradu, prioritet.


"Mi smo poslali u grad popis od dvadesetak projekata različitih visina ulaganja, no u gradu su odredili da će financirati samo dva u vrijednosti do milijun i pol kuna, no uspjeli smo dogovorili  ovako kako sam rekao",  izjavio je Kezerić zaključujući  mora biti zadovoljan nakon što je odobrena izgradnja ova dva projekta, jer su svi ostali u gradu dobili manje vrijedne investicije s pozicije Gradskog ureda za izgradnju grada. 


Create Account