King ICT donirao računala za projekt STEM Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.1.2023. 12:51:11
King ICT donirao računala za projekt STEM Sesvete

Foto: King ICT

Informatička tvrtka King ICT donirala je deset prijenosnih računala Udruzi Zelene i plave Sesvete koja provodi projekt „STEM tehnologijama za budućnost Sesveta“.



Projekt STEM Sesvete sufinanciran EU sredstvima provodi Udruga Zelene i plave Sesvete u cilju popularizacije STEM područja u pojedinim sesvetskim osnovnim školama. Tijekom početka projekta uvidjelo se da udruzi, ali i školama za odvijanje projekta nedostaje računala, pa je u cijelu proču uskočila informatička tvrtka King ICT donirajući udruzi 10 "laptopa".


Zadovoljni lijepom suradnjom donatori su objavili:


Ovakve dane najviše volimo. Jučer smo posjetili Udrugu Zelene i plave Sesvete kako bismo dopremili 10 računala koja će koristiti za radionice „STEM tehnologijama za budućnost Sesveta“, a radionice su podijeljene u 4 nastavne cjeline:

🤖 Robotika

🖧 Programiranje

🧠 Pametni materijali

🖥️ Strojno učenje

Edukacijom je obuhvaćeno 50 učenika, poglavito iz 5. i 6. razreda, a kad smo čuli da je omjer učenika i računala 1:3 – znali smo da moramo nešto učiniti! Udruzi želimo sreću u daljnjem radu, a učenicima da nastave slijediti ljubav prema tehnologiji!


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account