Kiša nije priječila bicikliste na "Sesvetskom proljeću" u organizaciji "Breveta"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2023. 12:48:32
Kiša nije priječila bicikliste na "Sesvetskom proljeću"  u organizaciji "Breveta"

Foto: Borko Samec i Nikola Tojčić

Drugu godinu za redom sesvetski biciklisti odazvali su se proljetnom "Brevetu" i unatoč kiši biciklirali sjeverozapadnom Hrvatskom.




Nakon prošlogodišnje probne, ove je godine organizirana druga vožnja biciklima u skladu s francuskom licencom Brevet Randonneurs Croatie koju su otkupili i sesvetski biciklisti. U slobodnom prijevodu brevet znači licenca, a randonneurs su izletnici u ovom slučaju biciklistički. 


Dakle radi se o biciklističkom izletništvu biciklista s dobrom kondicijom i dobrim biciklima koji mogu savladati rutu od cca 200 kilometara kao u ovom slučaju za najviše 13 sati. Ne radi se o utrci, nema pobjednika niti gubitnika, svatko se natječe sam sa sobom, no, oni najbrži dobivaju bodove, a oni s najviše bodova mogu sudjelovati na sličnoj europskoj utrci Randonneurs Europe.


"Ovo nije natjecateljski sport nego baš rekreativni biciklizam biciklista u dobroj kondiciji. Prošle smo premijerne godine imali na startu kod društvenog doma u Sesvetskoj Sopnici više od stotinu biciklista, no ove nas je bilo četrdesetak. Kad je ova loše vrijeme kao što je to bilo u subotu s puno kiše i vjetra, tada nas se obično, na startu nađe desetak, pa tako ovaj odaziv smatramo jako dobrim", rekao nam je jedan od organizatora Nikola Tojčić.


Ove je godine ruta naših randonneursa od Sesveta preko Laza do Marije Bistrice gdje su posjetili svetište, pa nastavili preko Konjščine do Novog Marofa odakle ih je put vodio preko Komina do Vrbovca kroz Radoišće. U selu Valetić nalazila se Vesela točka na kojoj su obvezno stali svi sudionici. Radi se u stvari o vikendici jednog podržavajućeg prijatelja ove akcije gdje je bila okrijepa, pa se nastavljalo dalje. Od Vrbovca vozilo se prema Čazmi, pa preko Kloštra i Ivanića, te Ježeva natrag prema Sesvetama do društvenog doma u Sesvetskoj Sopnici kamo su najbrži pristigli za već malo više od 6 sati vožnje.


"Ovom organizacijom i Sesvete su pridružene Randonneurs Croatie koja će ove godine imati tridesetak događanja različitih dužina trase", zaključio je Tojčić.



Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2024. 14:59:15

Create Account