Kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima položeni vijenci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2021. 17:51:32
Kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima položeni vijenci

Foto: Hrvatska žena

Povodom Dana branitelja grada Zagreba, kod spomenika sesvetskim braniteljima položeni su danas vijenci i zapaljene svijeće.




Pod geslom Da se nikada ne zaboravi žrtva hrvatskih branitelja domovinskog rata, kod spomenika poginulim Sesvećanima u Domovinskom ratu na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Minutom tišine te čitanjem 47 imena smrtno stradalih sesvetskih branitelja koje je pročitala predsjednica sesvetske Hrvatske žene Mira Halapa, nazočni su se prisjetili svojih suboraca i sugrađana koji su svoje živote u Domovinskom ratu položili za nas, za našu djecu, za jedinu nam domovinu.


Kao i niz godina do sada, ovo obilježavanje organizirala je Udruga Hrvatska žena iz Sesveta zajedno s HVIDROM Sesvete.


Odazvali su se predstavnici Moto kluba Tigrova Croatia, pripadnici veterana Gromova, 144. Sesvetske Brigade, UDDRa Sesvete, te predstavnici stranaka BM 365 SRiS Sesvete, HDZa i HSPa ogranci Sesvete. 


"Hvala vam Sesvećani što ste se i u ovoj korona godini odazvali i odali našoj domovini i poginulima počast. Dok je članica Udruge Hrvatska žena i njihove predsjednice uvijek će gorjeti svijeća na Spomeniku za svaki državni blagdan, a žrtvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata zaboraviti nećemo. Drage obitelji poginulih, dragi sumještani sretan nam Dan Državnosti", izjavila je predsjednica sesvetskog ogranka Hrvatske žene Mira Halapa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2023. 15:34:44

Create Account