Korlaet: Kreće se u izmjenu i dopunu GUP-a Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2022. 14:31:50
Korlaet: Kreće se u izmjenu i dopunu GUP-a Sesveta

Foto: Facebook/Grad Zagreb

Grad pokreće izmjenu i dopunu Generalnog urbanističkog plana Sesveta.




Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević na pitanje o sesvetskom GUP-u prepustio je riječ svom zamjeniku Luki Korlaetu koji je najavio izmjene i dopune sesvetskog urbanističkog dokumenta.


"Krenuli smo u izradu izmjena i dopuna. Dakle ne možemo krenuti u izradu novog prostornog plana, jer za to je potrebno donijeti novi prostorni plan na razini države, a što je viša instanca, nego smo krenuli u izradu izmjena i dopuna i GUP-a grada Zagreba i GUP-a Sesveta. U tom ćemo smislu uskoro početi putem Vijeća gradskih četvrti prikupljati inicijative građana, udruga, profesionalaca, institucija i drugih o stvarima koje ih tište, nebili ih onda filtrirali i za one koje smatramo da su razumne i potrebne integrirali u prijedlog izmjena i dopuna. Dakle, krenuli smo s time", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.


Inače izmjene i dopune GUP-a Sesvete zadnji su puta rađene prije 7 - 8 godina, no u međuvremenu su izrasle nove ideje, planovi i prohtjevi koji zahtijevaju dopust urbanističkih planova kako bi mogle biti ostvarene nove ideje na korist društva u cjelini. 


Sada su na redu građani i svih ostali kad krene javna rasprava i primanje prijedloga i primjedbi da se svi odazovu i svojim sudjelovanjem doprinesu kvalitetnijem urbanističkom dokumentu Sesveta.


Jer, kako nam reče jedan stručnjak s područja urbanizma, bolje je sada napraviti makar i izmjene, negoli čekati državu da ona nešto učini s prostorom u svojim dokumentima, pa potom raditi novi gradski prostorni plan, pa potom GUP i Grada i Sesveta, jer do tada tko živ, tko mrtav. 

U svakom slučaju, jednog će dana doći i do toga, samo mnogi investitori nemaju vremena čekati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.6.2022. 15:01:20

Create Account