Kraljevčani se na akciju darivanja krvi odazvali u velikom broju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.1.2023. 10:54:50
Kraljevčani se na akciju darivanja krvi odazvali u velikom broju

Foto: Tomislav Šimunović/DVD Sesvetski Kraljevec

Izvrstan jučerašnji odaziv na dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetskom Kraljevcu.Vatrogasci Sesvetskog Kraljevca ponovo su se pokazali velikim humanim ljudima, ne samo u akcijama zaštite i spašavanja, nego i u darivanju krvi. Većinu koji su pristupili na akciju činili su upravo vatrogasci, no bilo je i građana, dobrovoljnih darovatelja koji nisu članovi DVD-a, no odazvali su se ovoj humanoj akciji.


Ukupno je pristupilo 60 osoba od kojih je čak 14 odbijeno iz raznoraznih zdravstvenih razloga, jer radi zaštite i darovatelja i primatelja krvi, darovatelj mora biti apsolutno zdrav. Dakle ukupno je prikupljeno 46 doza životno još uvijek nezamjenjive tekućine.


"Zahvaljujem svima na odazivu, a posebno želim uputiti zahvalu za šestoro novih, mladih darovatelja koji su po prvi puta došli na darivanje i time povećali bazu dobrovoljnih darovatelja krvi Sesvetskog Kraljevca i okolice", rekao je voditelj Crvenog križa Sesveta Željko Turčić, dodavši kako je akcija izuzetno uspjela i nije bila pogrešna odluka što je Sesvetskom Kraljevcu dodijeljena i treća godišnja akcija.


Akcija je bila provedena u prostorijama DVD-a Sesvetski Kraljevec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.6.2024. 13:46:17

Create Account