Krao u istoj trgovini u Jelkovcu u više navrata, pa uhvaćen

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.12.2020. 12:31:50
Krao u istoj trgovini u Jelkovcu u više navrata, pa uhvaćen

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje da je počinio jedno kazneno djelo „Teška krađa“ i tri kaznena djela „Krađa“, od kojih je jedno kazneno djelo produljeno.

 


Sumnja se da se od 30. studenoga do 6. prosinca 2020. godine u jutarnjim satima prema unaprijed stvorenoj namjeri i u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi osobnim automobilom u više navrata dovozio do trgovine u Savskoj cesti u Sesvetama, i iz iste otuđivao proizvode.

 

Naime, 30. studenoga osumnjičeni je došao u trgovinu i s prodajnih polica otuđio akumulatorsku bateriju i pilu, a zatim se s otuđenim predmetima, koje je prethodno sakrio ispod odjeće udaljio iz trgovine. S istom namjerom je 1. prosinca ponovno došao u istu trgovinu i u tri navrata s polica otuđio kuhinjsku miješalicu, okove cilindra vrata, akumulatorske i ručne škare, kliješta, kuhinjski mikser te božićno drvce u pripadajućoj tegli, da bi se s otuđenim udaljio s prostora trgovine.

 

Također, kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 62-godišnjak, 2. prosinca po treći put došao u istu trgovinu s ciljem protupravno prisvajanja proizvoda kad je s izložbenih polica otuđio dva lanca i dvije vodilice lanca motorne pile, sakrivši ih unutar svoje odjeće i tako napustio trgovinu.

 

Po počinjenim krađama osumnjičeni je 6. prosinca ponovno došao do iste trgovine s već poznatom namjerom, kojom prilikom je prišao zaključanom ormariću u kojem su se nalazile akumulatorske škare, a zatim neovlašteno otključao ormarić i otuđio škare. Otuđeni alat je i ovaj put sakrio u unutrašnjost odjeće i tako napustio prostor trgovine otišavši do svog vozila, a što je uočio zaštitar koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika.

 

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 15.450 kuna.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 3.8.2023. 12:05:18

Create Account