Lešine ovaca leže u Dobrodolu nadomak prvih kuća

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2021. 15:52:54
Lešine ovaca leže u Dobrodolu nadomak prvih kuća

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Lešine ovaca netko vrlo neodgovoran pobacao je uz put koji kroz šumu povezuje Dobrodol brijeg i Šiletiće.


Zabrinuti građani zvali su nas danas radi jedne vrlo neodgovorne i potencijalno opasne rabote vrlo vjerojatno vlasnika stada ovaca. Uz put koji kroz šumu povezuje Dobrodol - brijeg i Šiletiće, kojih stotinjak metara do prvih kuća odbačene su lešine šest ovaca i janjadi. Osim što te nadute lešine vrlo ružno izgledaju, a od njih se širi nesnosan smrad raspadajućih trupla, potencijalno je to vrlo velika životna ugroza za obližnje stanovništvo.


"Blizu su kuće, ovdje djeca rastu u prirodi, igraju se i u šumi, nedaj Bože da dođu do ovih lešina, tko zna kakvu zarazu mogu navući", kaže nam jedna vrlo uznemirena mještanka Dobrodola. 


Nešto prije negoli smo razgovarali s njom javio nam se porukom jedan mještanin koji nas je upozorio na taj problem koji, kako tvrdi, nije akutni, nego se do sada javio već nekoliko puta. Jednom su uz ovce na istom mjestu bile pobacane lešine odojaka. Savjesni mještanin koji nije želio da mu objavljujemo identitet koji je poznat redakciji o tom je događaju obavijestio policiju da se istraži o čemu odnosno o kome se radi, a za lešine će se, vjerojatno po prijavi istog tog građanina postupiti u skladu s propisom, dakle ovlaštena služba za utilizaciju lešina trebala bi se pobrinuti za ovaj slučaj.


Ono što nije u redu jest da će taj posao, dakle odvoz lešina u Agroproteinku platiti grad Zagreb, umjesto da se za neškodljivo uklanjanje lešina pobrine sam vlasnik stada. 


"Nadajmo se da će biti otkriven  počinitelj tog slučaja, te primjerenom kaznom izvući pouku o svom nedjelu odnosno dosadašnjim nedjelima",  zaključuje ovaj nemili događaj mještanin Dobrodola.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.4.2022. 10:25:00

Create Account