Memorijalni stolnoteniski turnir odigran u subotu u Kašini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.9.2019. 10:25:43
Memorijalni stolnoteniski turnir odigran u subotu u Kašini

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Udruga veterana specijalne jedinice policije Alfa održala je u Kašini memorijalni turnir u stolnom tenisu.



Pero Perčević prvi je poginuli specijalac policijske jedinice Alfe u Domovinskom ratu. Njemu u čast Udruga veterana specijalne jedinice policije Alfe prošle je godine utemeljila memorijalni turnir u stolnom tenisu koji bi u budućnosti trebao postati tradicionalnim, a ove je godine održan po drugi puta. Turnir je održan u sportskoj dvorani osnovne škole u Kašini.


Turnir je unazočnosti predsjednika VGČ Sesvete Stjepana Kezerića, ravnatelja škole Vlade Vugera i predsjednika M.O. Đurđekovec Marija Đurkovića, ujedno i predsjednika UHDDR-a Sesvete, koji daje potporu događaju, otvorio predsjednik Udruge veterana specijalne policije Alfe Željko Mihaljević koji je ujedno bio i izaslanik pokrovitelja turnira ministra hratskih branitelja Tome Medveda. 


"Pero Perčević je bio naš kolega i prvi poginuli iz naše jedinice specijalne policije, a junački je poginuo u operaciji u Topuskom u kolovozu 1991. godine", rekao je Mihaljević dodajući da je organizacija ovog turnira najbolji način u očuvanju sjećanja na poginule pripadnike ove jedinice. "Ujedno je to i način psihosocijalnih osnaživanja hrvatskih branitelja kroz sportske i socijalne aktivnosti", zaključio je Mihaljević zahvaljujući na kraju na potpori i školi i gradskoj četvrti odnosno svima koji su se na bilo koji način uključili i dali doprinos organizaciji ovog događaja.


Na turniru je sudjelovalo pedesetak natjecatelja u dobnim kategorijama 40+, 50+ i 60+.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2023. 16:55:50

Create Account