Ministarstvo pravosuđa privremeno zaustavilo aktivnosti na produžetku Branimirove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.9.2021. 9:56:37
Ministarstvo pravosuđa privremeno zaustavilo aktivnosti na produžetku Branimirove

Foto: Sesvete danas, arhiva

Kad se već mislilo da su svi imovinskopravni odnosni na prvoj etapi izgradnje produžetka Branimirove riješeni, pojavile su se neke nove situacije temeljem kojih su zabranjene daljnje aktivnosti do rješenja tih problema.




Izvođač radova na izgradnji prve etape Branimirove trebao bi uskoro biti izabran, međutim, pitanje je  kad će radovi doista i početi, jer imovinsko-pravni odnosi još nisu raščišćeni. 


Naime, u međuvremenu se pojavio određeni problem. Za trinaest parcela koje su pravomoćno izvlaštene stigla je odluka Ministarstva pravosuđa o zabrani upisa tih parcela u gradsko vlasništvo. Zašto i o čemu se radi, nadležni gradski ured kao niti ministarstvo nisu javno obznanili. 


U međuvremenu Grad Zagreb je tužio vlasnike spomenutih parcela, jer  su izvlaštenja provedena po zakonu i parcele su plaćene. Tužba je u postupku.


Problem je i s prvom zgradom uz Zagrebačku s čijim je vlasnikom Grad Zagreb potpisao ugovor obeštećenju, međutim vlasni zgrade je nakon toga kuću navodno prodao drugoj osobi koja nije podmirila svoja dugovanja prethodnom vlasniku(?), te je u proceduri utvrđivanje stvarnog vlasnika grade. Kakvi god bili to mutni poslovi, uskoro će se doznati pravi vlasnik, te mu se isplatiti sredstva koja su deponirana za tu namjenu i početi rušenje. Međutim i ta situacija otežava i produžuje početak roka izgradnje Branimirove. 


Ipak, u tijeku je priprema terena i rušenje zgrada koje nisu sporne, te se očekuje do kraja godine odabir izvođača radova i njegovo uvođenje u posao. A sam početak radova može početi kad će investitor biti u potpunosti u posjedu svih parcela.



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account