Misteriozni bager kopao po trasi buduće ceste br. 6 i još misterioznije nestao

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.6.2024. 10:55:12
Misteriozni bager kopao po trasi buduće ceste br. 6 i još misterioznije nestao

Foto: Čitateljica

Neki se pitaju trebalo bi nas plašiti više to što je bager tamo zakapao, negoli što je i zašto kopao.Jedan veliki crveni bager  dovezen je na trasu buduće ceste br. 6 (koja je gradi već tridesetak godina), gdje je uz Industrijsku cestu, odmah ispod silosa počeo prekapati tlo po trasi ceste koju bi iz broja 6 trebalo preimenovati u Godot. 


O tim nas je radnjama obavijestila čitateljica koja nam je poslala i fotografije bagera i posljedica njegove aktivnosti. Ona je, naime, smatrala da je netko privatno krenuo graditi cestu, kad već grad nikako da to učini. Naravno da to nije realno, pa smo pokušali doznati o čemu se radi. Ponajprije, nitko od nadležnih nije upućen da se na trasi spomenute buduće ceste nalazi neki bager i da tamo nešto kopa. Dakle, nikakvi službeni radovi nisu započeli. 


Nismo uspjeli doznati niti čiji je bager, nitko ne zna kome pripada. Kako je misteriozni bager dovezen na tu parcelu, tako je još misterioznije nestao. A to što je netko platio bageristu i vlasnika bagera da tamo nešto kopa, sigurno nije povezano s radnjama koje bi trebale prethoditi izgradnji dugo iščekivane prometnice. 


"Manje me brine to što je taj bager tamo nešto kopao, više me brine što je tamo zakapao. Nitko nije lud da o svom trošku ide raditi nešto što treba raditi grad, a to niti ne smije samoinicijativno činiti. Stoga mi se čini vjerojatnije, da je on tamo nešto zakapao što se trebalo sakriti od očiju javnosti, a shvativši da ova gradska ekipa razvlači taj projekt godinama kao žvakaću gumu, valjda mu se činilo idealnim da se ta radnja koju je radio napravi upravo na toj parceli", rekao nam je naš sugovornik koji nije želio izlaziti u javnost, no, dobro je upoznat s gradskim funkcioniranjem sustava. 


Naravno, to je samo pretpostavka, ali koja se čini vjerojatnom, iako je bager radio na gradskoj parceli, ali čini se bez nekog službenog razloga.


A što se tiče same Ceste br. 6, da bi bila ostvarena kako je i zamišljena, uvažavajući sve propise, potrebno je otkupiti još niz parcela, a to je proces koji do ovog trenutka još nije niti započeo. Podsjetimo, ova će prometnica kada jednog dana, valjda, bude izgrađena s odvojenim nogostupom i biciklističkom stazom kako se danas nove, suvremene prometnice trebaju graditi, povezat će Novi Jelkovec sa Sesvetama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.6.2024. 9:48:03

Create Account