Mnogim programima održana dvodnevna manifestacija Kašinsko Petrovo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.7.2023. 11:30:41
Mnogim programima održana dvodnevna manifestacija Kašinsko Petrovo

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Jedna od najvećih prigorskih manifestacija Kašinsko Petrovo koja je proteklog vikenda ponudila obilje programa završila je sinoć velikom zabavom.Središnji dio proslave manifestacija Kašinsko Petrovo bila je sveta misa i folklorni susreti. Svečano euharijstijsko slavlje održano je u župnoj crkvi na sam blagdan svetih Petra i Pavla u četvrtak kad je svečanost predvodio kardinal Vinko Puljić, a u nedjelju je slavljena redovna nedjeljna sveta misa. 


Pod velikim šatorom uz društveni dom održani su Folklorni susreti na kojem su sudjelovala društva iz Vugrovca, Sesvetskih Sela, Vrapča i Male Mlake, kao i najmlađi folkloraši domaćina, te u posebnom dodatku Maksimirske mažoretkinje.


Foklornom programu nazočio  je u ime Vlade Republike Hrvatske ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman koji se i nakon programa kraće zadržao u razgovoru s mještanima.  U ime gradske uprave programu je nazočila predstavnica Gradskog ureda za kulturu Cvijeta Grijak. Uzvanicima društvo su pravili predsjednica M.O. Kašina Elizabeta Kralj Kovačić i voditelj puhačkog orkestra DVD-a Kašina Branko Šarkanj uz nazočnost predstavnika KUD-a Kašina.


Manifestaciju su organizirali KUD Kašina i Mjesni odbor Kašina, dok je potporu u vidu kolača i druge logistike pružila udruga žena Kašine. 


Podsjetimo, manifestacija je započela u subotu programom za djecu, PUB kvizom, utakmicom mršavih i debelih, te promenadnim koncertom Puhačkog orkestra DVD-a Kašina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account