Muzej Prigorja poziva na programe u Noći muzeja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2020. 9:51:07
Muzej Prigorja poziva na programe u Noći muzeja

Foto: Logo manifestacije

Muzej Prigorja redovito sudjeluje u obilježavanju Noći muzeja od 2010. godine svake godine priređujući vrlo zanimljive programe.Za ovogodišnju manifestaciju vrijedni djelatnici muzeja pripremili su raznovrsne programe: muzejske igre, izložbe, predstavljanje kalendara za 2020. godinu, predavanje te razgovor s istraživačem. Program

18.00 - 00.00

 MUZEJSKE IGRE: "RAZGOVOR S FOTOGRAFIJAMA IVE KIRINA", "GDJE SE KRIJE KLJUČ MUZEJA PRIGORJA?", "PAMTILICA MUZEJA PRIGORJA"

Dio programa koji će voljeti djeca! Ako mislite da nije namijenjen Vama, citirat ćemo Vam Alberta Einsteina: "Igra je najviši oblik istraživanja".


18.00 - 00.00

"NAJSTARIJA ZAGREBAČKA GROBNICA I DRUGO ARHEOLOŠKO BLAGO MORAVČA"

Jeste li znali da je baš u Sesvetskom prigorju pronađena najstarija poznata grobnica na području Grada Zagreba? Otkrivena je prije 40 godina u selu Moravče i stara je otprilike 3500 godina. Građena je od                , dimenzije su joj iznosile            metara, a u nju su ukopana          pokojnika. 


Čini vam se da smo ispustili dio teksta? Ili da ne znamo sve pojedinosti? Vašu će nedoumicu riješiti izložba.


18.30 - 21.30

RAZGOVOR S ISTRAŽIVAČEM:"PITAJ ZNALCA"!

Ništa nije zanimljivije od razgovora sa svjedocima! Dr. sc. Vladimir Sokol vodio je arheološka istraživanja u selu Moravče prije 40 godina i živa je riznica znanja o prapovijesnoj i povijesnoj baštini ovog prigorskog naselja. Kad će Vam se sljedeći put ukazati prilika da ga ispitate i saznate sve što Vas zanima?


18.00 - 00.00

"SNIMIO: IVO KIRIN"

Pogledajte fotografije prvog sesvetskog fotografa Ive Kirina (1911-1956). Kao istaknuta javna osoba međuratnih Sesveta fotografskom kamerom zabilježio je različite segmente i događaje društvenog života od kraja dvadesetih do sredine četrdesetih godina 20. stoljeća. Sačuvani fotografski opus predstavlja vrijedan i autentičan povijesni dokument međuratnih Sesveta.


20.30 - 21.00

KALENDAR ZA 2020. GODINU "SNIMIO: IVO KIRIN"

Kalendar "Snimio: Ivo Kirin" nastao je u suradnji sa sesvetskom tvrtkom Tokić d.o.o. kako bi se afirmirao trag djelovanja i postojanja prvog sesvetskog fotografa Ive Kirina, koji je svaki trenutak slobodnog vremena koristio kako bi uhvatio duh autentičnog života Sesveta nastojeći svakodnevne prizore sačuvati od zaborava. U kalendaru su prikazani grupni i pojedinačni portreti.21.30 - 22.15

"IVO KIRIN I MODERNA FOTOGRAFIJA 1930-IH"

Predavanje povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Branke Hlevnjak o modernoj fotografiji tridesetih godina 20. st. te o najznačajnijem predstavniku hrvatske moderne u mediju fotografije Ljudevitu Griesbachu (1890-1946) koji je odigrao neizmjernu ulogu u fotografskom razvoju prvog sesvetskog fotografa Ive Kirina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2024. 13:17:08

Create Account