Muzej Prigorja u digitalnom dobu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.2.2019. 16:19:04
Muzej Prigorja u digitalnom dobu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Diljem Hrvatske u Noći muzeja sudjelovalo je više od 250 muzeja i baštinskih institucija koje su i ove godine besplatnim ulazom i posebnim programima privukle velik broj posjetitelja. Podosta Sesvećana posjetilo je i Muzej Prigorja.



Na samom ulazu u Muzej Prigorja posjetitelje je dočekala svjetlosna instalacija. Nadahnuti uspjehom sesvetskih mladih robotičara, Gordana i Zorislav Šojat, svjetlosni umjetnici iz Zagreba, predstavljaju multimedijsku instalaciju "Svjetlost znanja", želeći inspirativnom svjetlošću potaknuti još veće zanimanje i duh istraživanja i inventivnosti, kako u mladih, tako i svih dobnih skupina.


A upravo su ti mladi robotičari bili nit vodilja ovogodišnje teme Noći muzeja Inovacije i digitalna budućnost. Požnjevši veliki uspjeh na domaćem i međunarodnom terenu, a o čemu pripremamo posebni napis, mladi robotičari iz OŠ Iver Sesvetski Kraljevec  OŠ Sesvetska Sela priredili su prezentaciju Robot u Sesvetama.  Uz to što su pokazali svoja dostignuća iz robotike, prikazali su mogućnosti rada pametne kasice prasice, ali na vrlo isnpirativan i osebujan način prikazali su automatski kokošinjac, odnosno pojilicu i hranilicu bez potrebe stalne ljudske nazočnosti.


Učenici novinarske grupe iz Srednje škole Jelkovec u listopadu 2018. godine posjetili su arheološki lokalitet Kuzelin za vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata. Uz pomoć digitalnog fotoaparata i drona snimili su dojmljive fotografije i video te izradili prezentaciju o svom poučnom izletu što su prezentirali posjetiteljima.


Bilo je i drugih zanimljivosti, a posjetitelji su ujedno mogli posjetiti izložbu „Kaptolska kurija u Sesvetama“. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2024. 13:17:08

Create Account