Na groblju Markovo polje obilježena 31. obljetnica pogibije sesvetskih policajaca Mladena Halape i Ivice Perića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.7.2022. 9:39:26
Na groblju Markovo polje obilježena 31. obljetnica pogibije sesvetskih policajaca Mladena Halape i Ivice Perića

Foto: Obiteljski album

Mladen Halapa Grizly i Ivica Perić, pripadnici sesvetske policije, prvi su poginuli Sesvećani u Domovinskom ratu. 



Na groblju Markovo polje obilježena je 31. godišnjica njihove pogibije u Banskoj Strugi gdje su ukupno poginula trinaestorica hrvatskih policajaca. 


Na blagdan sv Ane i Joakima 26. srpnja u Sesvetama na groblju Markovo polje obilježena je 31.godišnjica pogibije Mladena Halape Grizlyja i Ivice Perića. Oni su prvi Hrvatski redarstvenici iz Sesveta koji su poginuli u Domovinskom ratu. Zajedno s još trinaestoricom hrvatskih policajaca dali su svoj život za obranu naroda Dvorskog pounja. 


Uz obitelji Halapa i Perić nazočili su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ratni kolege, načelnici PP Sesvete Darko Brnjaković i Dubrave Domagoj Gregorović sa suradnicima. Polaganju vijenca Gradske četvrti Sesvete nazočili su Ante Tandara, predsjednik HVIDRE grada Zagreba, Grgo Prskalo predsjednik HVIDRE Sesvete, Marko Bošnjak predsjedsnik veterana 144. brigade Hrvatske vojske, Ivan Bolkovac predsjednik MO Gajišće, te članice udruge " Hrvatska žena" Zagreb Sesvete koja je svake godine organizator komemoracije. 


Molitvu je kao i svake godine predvodio sesvetski župnik preč. Mario Migles, a svima je na dolasku zahvalila Mladenova sestra Mira Halapa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account