Na kraju godine vugrovečki KUD izveo tradicionalni Božićni koncert

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.12.2022. 9:55:14
Na kraju godine vugrovečki KUD izveo tradicionalni Božićni koncert

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

KUD Dragutin Domjanić Vugrovec sinoć je održao tradicionalni Božićni koncert kojeg priređuje krajem godine.




Već uobičajeno koji dan prije kraja godine KUD Dragutin Domjanić Vugrovec priredio je lijep i topao koncert kojim je svima čestitao Božić i zaželio sve najbolje u nadolazećoj 2023. godini.


Uz dječje igre i pjesmice najmlađih kudovaca, pa preko božićnih tradicijskih napjeva koje su izvodili članovi KUD-a, zbor Eko-etno udruge Prigorske sem gore list i crkveni zbor vugrovečke župe, do folklornih plesova i pjesama prve postave plesne skupine i veterana ojačanih mladim snagama. Zborovima je ravnao prof. Viktor Brezak. Program je vodila prof. Ankica Blažinović Kljajo.


Koncertu su nazočili vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić, ravnatelj škole prof. Vlado Vuger, predsjednik M.O. Vugrovec Darko Židak koji je i sam član KUD-a, Marijo Đurković predsjednik M.O. Đurđekovec i mnogi građani koji su napunili veliku dvoranu vugrovečke stare škole do posljednjeg stajaćeg mjesta. 


Koncertom su se kudovci prisjetili i svog na žalost prerano preminulog, za života izuzetno aktivnog člana Krunu Kašića koji je uz to bio predsjednik UHDDR-a Sesvete, potpredsjednik DVD-a Vugrovec, te član nekih drugih udruga, uvijek spreman na pomoć i aktivan doprinos zajednici. Koncertu su nazočili njegovi roditelji, supruga i kći. 


Na posljetku uzvanici su zajedno s Kruninom suprugom i kćeri pozirali za meorijsku fotografiju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 9:40:45

Create Account