Na prostoru Badela gradit će se stanovi, trgovački centar, ugostiteljstvo i još štošta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2018. 23:08:33
Na prostoru Badela gradit će se stanovi, trgovački centar, ugostiteljstvo i još štošta

Foto: Geoportal

Gradska skupština prihvatila je novi Urbanistički plan uređenja (UPU) industrijske zone Badel.


Uz novi UPU gospodarske zone Sesvete sjever, o čemu smo neki dan pisali uz bojazan da bi mogao biti poguban za sesvetsko sajmište, a koji je tek u fazi prijedloga, za zonu Badel usvojena je odluka o izradi UPU-a i investitor će prema njemu moći početi projektirati, tražiti dozvole i sve ostalo potrebno za ostvarenje planirane investicije.


Zanimljivo da je sredstva za troškove izrade UPU-a zone Badel osigurao naručitelj izrade, poduzeće Sara centar Sesvete d.o.o., a čije sjedište nije u Sesvetama nego u Zaprešiću. Inače, spomenuta tvrtka je opunomoćenik da vodi poslove oko UPU-a i druge dokumentacije, a stvarni investitor je poduzeće TPV. Ovo je tek konstatacija, ništa dalje od toga i tko god bio investitor, dobro je da se radi i gradi, te da se što skorije taj danas napušteni i zapušteni prostor privede korisnoj svrsi s urbanistički i estetski prihvatljivom vizurom. 


Zahvat u navedenom prostoru prostoru definiran je Zagrebačkom cestom na sjeveru, koridorom planirane prometnice na istoku, Ulicom kneza Ljudevita Posavskog na zapadu te magistralnom željezničkom prugom na jugu, a zauzima oko 7 ha površine.


Osim dijela uz potok Vuger obuhvat Plana je gotovo u potpunosti izgrađen i komunalno opremljen. U krugu bivše tvornice Badel, osim 5 dijelom uklonjenih spremnika, nalazi se ukupno 14 zgrada. Izvan kruga tvornice, uz Zagrebačku ulicu nalazi se nekoliko obiteljskih kuća i zgrada s poslovnim prostorima i pomoćnim građevinama. Potok Vuger uređen je kao otvoreno korito širine 10-15 metara.


Kada će projekt u konačnici biti realiziran i kako će sve točno izgledati još se ne zna, u fazi je planiranja investitora, no, obzirom da se radi o privatnoj investiciji, izgledno je da bi cijeli projekt mogao zaživjeti za dvije – tri godine.



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.3.2023. 14:53:18

Create Account