Na slabiji odaziv za davanje krvi vjerojatno utjecali uskrsni blagdani

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.4.2023. 8:58:23
Na slabiji odaziv za davanje krvi vjerojatno utjecali uskrsni blagdani

Foto: Ilustracija/Borko Samec, Sesvete danas

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi odmah nakon uskrsnih blagdana nije se pokazala osobito uspješna, odazvalo se tek 24 građana.



Dan nakon Uskrsnog ponedjeljka očito nije bio osobito poticajan potencijalnim dobrovoljnim darovateljima krvi, jer odaziv je bio najslabiji u proteklih godinu - dvije, odazvalo se tek dvadesetčetvoro građana od kojih je iz zdravstvenih razloga petoro moralo biti odbijeno, ponajviše radi preniske razine željeza u krvi ili nepravilnog krvnog tlaka. Dakle prikupljeno je tek 19 doza krvi.


Svaka doza nam je važna, pogotovo kada je potražnja povećana, kažu u Zavodu za transfuzijsku medicinu, a u Crvenom križu ističu da su termin uskladili s planom Zavoda. 


Akcija je provedena jučer, u utorak, 11. travnja u prostoru u kojem se uvijek provodi darivanje krvi u Sesvetama u Domu obrtnika u Ninskoj ulici.


Zanimljivo da je akcija dobrovoljnog darivanja krvi uoči Božića bila rekordno velika, a nakon Uskrsa rekordno niska, no organizatori se nadaju da će već naredna akcija u Sesvetama za otprilike mjesec dana biti daleko posjećenija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account