Narodno sveučilište "Sesvete" širom otvara vrata svima koji su zbog rata u Ukrajini svoje utočište našli na području Sesveta.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.5.2022. 13:11:54
Narodno sveučilište "Sesvete" širom otvara vrata svima koji su zbog rata u Ukrajini svoje utočište našli na području Sesveta.

Foto: Plakat

Narodno sveučilište Sesvete ponudilo je besplatne programe građanima Ukrajine izbjeglima od ratnih strahota.




Besplatni tečaj hrvatskog jezika za Ukrajince u Narodnom sveučilištu "Sesvete"  



U utorak 31. svibnja 2022. u Narodnom sveučilištu "Sesvete“ započinje besplatan tečaj učenja hrvatskog jezika za prognane Ukrajince smještene na području Sesveta. Nastava će se održavati utorkom i petkom od 19 sati u učionici Sveučilišta, u prizemlju. U prvom ciklusu održat će se 30 sati učenja jezika za grupu od deset polaznika.


Osim provođenja tečaja hrvatskog jezika, Narodno sveučilište "Sesvete" ukrajinskim prognanicima omogućuje besplatan posjet svim kulturnim programima (kino i kazališne predstave, koncerti, izložbe, predavanja) koje organizira Sveučilište.


Cilj nam je smanjiti jezičnu barijeru našim novim sugrađanima i tako im pomoći da se što brže i bezbolnije integriraju u društvo, da se osjećaju kao dio zajednice i da im olakšamo zaposlenje i rješavanje egzistencijalnih potreba. 





Besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle.





Svake subote, počevši od 4. lipnja 2022., od 10 do 12 sati organiziramo susrete i besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle. Susreti su namijenjeni prvenstveno izbjeglima iz Ukrajine, ali i svim drugim stanovnicima Sesveta koji kroz druženje i zajedničko kreativno stvaranje žele pružiti podršku prognanicima iz Ukrajine. Program se održava ispred zgrade Narodnog sveučilišta "Sesvete", a u slučaju lošeg vremena u učionici Sveučilišta, u prizemlju. 


Dolazak djece obavezno u pratnji odraslih, prijave na: info@ns-sesvete.hr.


Troškove predavanja, potrebne knjižne građe i dodatnog pribora financiramo donacijama kazališnih grupa BIS comedy i Drama mama. 







Donatorski koncert podrške Ukrajini




U četvrtak, 2. 6. 2022. u 19 sati, u dvorani Narodnog sveučilišta "Sesvete" organizirat ćemo Donatorski koncert podrške Ukrajini Glazbene škole Zlatka Grgoševića i prodaju likovnih radova.


Na koncertu će biti će izvedena skladba Crucifixus, mlade autorice Nine Hodak, srednjoškolske učenice Glazbene škole Zlatka Grgoševića, koju je komponirala kao hommage žrtvama Ukrajine, nastupiti će profesorica  najbolji solisti, komorni sastavi, zborovi i orkestri glazbene škole.


Sav prihod prikupljen prodajom umjetničkih predmeta ili izravnom donacijom posjetitelja koncerta koristit će se za financiranje nastave hrvatskog jezika i kreativnih radionica namijenjenih raseljenim osobama iz Ukrajine. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2023. 11:27:20

Create Account