Nastavljaju se Dani Brestja, sinoć održan Prvi brestjanski Pub kviz, danas se trči Cvijetna milja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.5.2023. 13:03:50
Nastavljaju se Dani Brestja, sinoć održan Prvi brestjanski Pub kviz, danas se trči  Cvijetna milja

Foto: Ines Sosa Meštrović

Sedmodnevna manifestacija Dani Brestja ušli su u peti dan, a jučer, četvrtog dana održan je mjesni Pub kviz.



Dani Brestja u punom su jeku. Jučerašnji dan bio je posvećen mladima (i onima koji se tako osjećaju) i Pub kvizu. Caffe bar Dora u večernjim satima počeo se puniti te je do 20 sati kada je kviz započeo bio ispunjen do posljednjeg mjesta. 17 ekipa od 3 do 5 članova radosno su očekivali početak 1. brestjanskog pub kviza. Na početku je sve pozdravila predsjednica Mjesnog odbora Novo Brestje Ines Sosa Meštrović te ih pozvala da se uključe i ostale programe Dana Brestja koji su nakon 10 godina ponovno pokrenuti u organizaciji Mjesnog odbora Staro i Mjesnog odbora Novo Brestje.


Pitanja su bila općeg znanja, neka malo jednostavnija, neka malo teža no svi su sudionici revno pisali svoje odgovore, ali pri tom se i dobro zabavljali.

Nakon napete završnice i brojanja bodova te kontrole od strane Jadranke Barac, vijećnice MO Novo Brestje kao suca proglašeni su pobjednici. 


Na kraju je gđa. Sosa Meštrović, u svoje osobno ime i u ime gđe. Anđe Čujić predsjednice MO Staro Brestje koja je radosno navijala za sve ekipe, zahvalila svima na dolasku i najavila da će se ovakvi kvizovi u Brestju nastaviti, što su svi zdušno prihvatili. Zahvalila je zatim caffe baru Dora na pomoći u organizaciji i ustupljenom prostoru, pomoćnicima Antoniji, Dori i Petru koji su neumorno skupljali liste s odgovorima i brojali bodove. Posebno je zahvalila gđi. Ružici Ćurić koja je pripremila ovaj kviz i uvelike pomogla da se ovaj događaj ostvari.


Danas je na programu Dan sporta (uoči Međunarodnog dana sporta koji se slavi 27.05. te tako u 20.30 započinje organizirana trka Cvjetna milja po cvjetnim ulicama Novog Brestja. Trka duga 1609 metara započet će od starta koji je previđen kod dječjeg parka Potočnica (google lokacija: https://goo.gl/maps/69XBAd6Qa6PFLgcY9) te prolazi Ulicom narcisa, Ulicom krizantema, dijelom Ulice orhideja i Ulice ljubičica te Ulicom potočnica do cilja kod OŠ Brestje(detaljnije na karti). Trka se u slučaju kiše odgađa, o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni. Prijave putem QR koda ili na prijemnom pultu kod starta pola sata prije trke.


Popratni sadržaj ove utrke je također bogat te tako, uz lunapark koji je postavljen na obližnjoj livadi od 

19 sati započinje podjela besplatnih porcija graha s kobasicama, a za osnovnoškolce i srednjoškolce na igralištu OŠ Brestje (u slučaju kiše u Mjesnom domu Novo Brestje, Ljubičica 33) Mala škola upravljanja dronom na kojoj će svi zainteresirani čuti nešto o načinju korištenja drona te vidjeti različite vrste dronova od onih profesionalnih do onih za korištenje široj javnosti.


Dani Brestja, petak 19.05.2023.:

19.00 Mala škola upravljanja dronom

19.00 Podjela besplatnih porcija graha s kobasicama

20.00 podizanje startnog broja i prijave za trku Cvjetna milja

20.30 Cvjetna milja




Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account