Nogometaši Kašine s bratskim nogometašima iz Gornjih Bogićevaca obilježili njihov dan općine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.5.2023. 9:47:43
Nogometaši Kašine s bratskim nogometašima iz Gornjih Bogićevaca obilježili njihov dan općine

Foto: Ivan Maljak

Nogometaši NK Kašina gostovali su proteklog vikenda u Slavniji gdje su kod domaćina NK Sloga u Gornjim Bogićevcima nogometnim susretom obilježili njihov Dan općine.



Mještani zapadnoslavonske općine GORNJI BOGIĆEVCI na prigodnoj svečanosti obilježili su u ponedjeljak, 29. svibnja svoj Dan općine i 28. obljetnicu od svog osnutka i rada u krilu slobodne hrvatske domovine. Poslije održane sv. mise u župnoj crkvi Duha Svetoga odali su počast svojim poginulim i stradalim braniteljima koji su među prvima u Brodsko-posavskoj županiji ustali u obranu slobode svoga slavonskog zavičaja i hrvatske domovine.


Prigodnu svečanost organizirali su i nogometaši NK Slobode iz Gornjih Bogićevaca koji su U prijateljskoj utakmici s nogometašima NK Kašine u kojoj su pobijedili gosti s 2:0, obilježena je i 50-u obljetnica neprekidnog djelovanja, NK Sloge pa čak i u ratnim okolnostima, kad se poslije odigrane utakmice u progonstvu, odmah vraćalo natrag na prvu crtu obrane. I ovom prigodom osnaženo je prijateljstvo između sportaša, vatrogasaca i drugih mještana Gornjih Bogićevaca i Kašine koje traje još od prvih dana po završetku Domovinskog rata pa sve do danas, uvijek kad je prijateljima trebalo pomoći, razumjeti ih i činiti dobro.

Svečanost Dana općine Gornji Bogićevci završena je nastupom KUD-ova iz okolice u mjesnom domu kojoj su nazočili i nogometaši iz Kašine.



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account