Novi sesvetski kuhari maturirali s izvrsnim delicijama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2021. 9:47:19
 Novi sesvetski kuhari maturirali s izvrsnim delicijama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Učilištu Sesvete srednjoškolsko obrazovanje za kuhara završilo je desetak polaznika koji su u petak popodne predstavili svoje završne radove.




Učilište Sesvete u Trakošćanskoj ulici koje ove godine obilježava desetu godišnjicu osnutka i djelovanja drži srednjoškolsku nastavu za odrasle, doškolovanje ili prekvalifikaciju za razna zanimanja, a upravo su maturirali ugostitelji, točnije kuhari.



Njih desetak za završni su rad priredili domjenak slaganjem švedskog stola, raznih plata, kuhanjem mnogih finih jela, kao i spravljanjem izvrsnih slastica, a ravnateljica učilišta Ana Bubalo Tikvan rezala je tom prigodom slavljeničku tortu.


Uz ravnateljicu  maturantima su prigodne riječi uputili voditelj kuharskog programa učilišta prof. Branko Krkanić, viši savjetnik kuharstva prof. Stipe Tomljenović, te profesor konobarstva Ivica Đukić. 


Profesor Tomljenović rekao je maturantima kako nisu promašili zanimanje, jer ugostiteljskih radnika u Hrvatskoj uvelike manjka, te da ne treba odlaziti u Njemačku, Irsku ili nekamo drugdje, jer kuhari se u Hrvatskoj itekako traže, a uglavnom su dobro plaćeni. 


Ono što je posebno zanimljivo jest da država polaznicima vraća 80% troškova školovanja, doškolovanja ili prekvalifikacije za deficitarna zanimanja u koje svakako spadaju ugostiteljska.


Osim srednjoškolske nastave za ugostiteljska usmjerenja, Učilište Sesvete nudi srednjoškolsku izobrazbu ili prekvalifikacije i za mnoga druga zanimanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.5.2023. 13:57:09

Create Account